Θεσπρωτία: Δύο συλλήψεις για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Στη σύλληψη συνολικά 8 αλλοδαπών προχώρησαν σήμερα (2-6-2023) μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχή της Θεσπρωτίας αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Πρόκειται για 35χρονο και 34χρονο ομοεθνή του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών, καθώς και 6 αλλοδαπούς, που κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο ομοεθνείς μετέβησαν με ιδιόκτητα αυτοκίνητά τους σε περιοχή της Πελοποννήσου, από όπου ο 35χρονος επιβίβασε στο όχημά του τους 6 αλλοδαπός, ενώ ο 34χρονος, οδηγώντας το δικό του όχημα, λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή τυχόν αστυνομικού ελέγχου, με τελικό προορισμό τα ελληνοαλβανικά σύνορα, από όπου στη συνέχεια οι παράτυποι μετανάστες θα επιχειρούσαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα.

Στην κατοχή των δύο αλλοδαπών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.920 ευρώ, χρηματικό ποσό που είχαν συμφωνήσει ως συνολική αμοιβή με τους 6 παράτυπους μετανάστες για τη μεταφορά τους, ενώ κατασχέθηκαν επιπλέον τα οχήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.