Θεσπρωτία: Συλλήψεις για “παλιές” και “νέες” κλοπές

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στο Ράγιο Θεσπρωτίας.

Σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής, σε βάρος ενός 28χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 15 έως 19-11-2013 σε σπίτι στο Ράγιο Θεσπρωτίας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας.

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εξιχνιάστηκαν τρεις επιπλέον περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών που έγιναν στην περιοχή της Ηγουμενίτσας από δύο ημεδαπούς,  η δράση των οποίων διακριβώθηκε τον περασμένο Μάρτιο .

Επιπλέον, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή στις παραπάνω υποθέσεις κλοπών, ενός ακόμη 50χρονου ημεδαπού συνεργού τους.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης προανακριτικού υλικού,  προέκυψε ότι οι παραπάνω τρεις δράστες ενέχονται στη διάπραξη των ακόλουθων εγκληματικών ενεργειών:

  • Βραδινές ώρες της 4/5-11-2015, διέρρηξαν σχολείο, απ’ όπου αφαίρεσαν έναν υπολογιστή και χρηματικό ποσό.
  • Πρώτες πρωινές ώρες της 26-11-2016, διέρρηξαν γραφεία δημόσιας υπηρεσίας, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και κλειδιά.
  • Βραδινές ώρες της 15/16-12-2015, διέρρηξαν σχολείο, απ’ όπου αφαίρεσαν πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και χρηματικό ποσό.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.