Θ. Μπέγκας: Με σχέδιο για το μέλλον του Περάματος

Προεκλογικού χαρακτήρα ανακοίνωση του Θ Μπέγκα-Ενω υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα στην περιοχή

Βαδίζοντας σε προεκλογική περίδοδο σιγα σιγά ανακοινώθηκαν και μια σειρά έργων για την πολύπαθη και παρατημένη περιοχή του Περάματος.Και μπορεί απο την Δημοτική Αρχη να διαφαίνεται η καλή πρόθεση, σίγουρα όμως δεν είναι αρκετή, εαν κρίνουμε και απο την τύχη της ανάπλασης στο λιμανάκι του Περάματος, το οποίο ναι μεν παραδόθηκε, μα στη συνέχεια έγινε έρμαιο διαφορων οι οποίοι συνεχίζουν εως και σήμερα να το βανδαλίζουν.

Και εκτός αυτού, ας ενημερώσει κάποιος τους πολίτες εαν υπάρχει επίσης καλή πρόθεση να γίνει κάτι και με το πολυθρύλητο σχέδιο πόλεως που χρόνια ταλανίζει και έχει υποβαθμίσει σε τεράστιο βαθμό την περιοχή, αποτέλεσμα ανικανότητας, και διαφόρων άλλων παλιών αμαρτιών, οι οποίες όμως κατατρώνες την όποια προσπάθεια βελτίωσης υποδομών.

Ο κος Μπέγκας λοιπόν ανακοίνωσε:

Μετά την υπογραφή του έργου για την αντικατάσταση του φωτισμού στο Σπήλαιο Περάματος και την παραχώρηση της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων στο παραλίμνιο μέτωπο για την καλύτερη αξιοποίησή τους στον Οργανισμό του Σπηλαίου,ένα ακόμα σημαντικό έργο για τη συγκεκριμένη Δημοτική ενότητα, το οποίο μάλιστα χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους, υπογράφτηκε σήμερα.
Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Έργα αναβάθμισης και βελτίωσης υποδομών ΔΕ Περάματος», συνολικού προϋπολογισμού 610.000 ευρώ το οποίο περιλαμβάνει αναπλάσεις πλατειών, βελτίωση υποδομών, εργασίες βελτίωσης οδοστρώματος (οδοστρωσία-ασφαλτικά), ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων και επέκτασης ηλεκτροφωτισμού.
«Η Δημοτική Ενότητα Περάματος περνάει πια σε μια νέα πραγματικότητα. Μαζί και με τις άλλες παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια η νέα αυτή εργολαβία έρχεται να δώσει στο Πέραμα την εικόνα που αξίζει να έχει.
Αυτή την εικόνα που αξίζουν να έχουν όλες οι Δημοτικές Ενότητες και η πόλη των Ιωαννίνων.
Άλλωστε ο σχεδιασμός που έχουμε αγκαλιάζει ολόκληρο το Δήμο. Με βάση πάντα τις οικονομικές μας δυνατότητες εκπονήσαμε ένα τεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά του Δήμου και σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα. Με λίγα λόγια, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε έργα για όλους τους γιαννιώτες. Προχωράμε με αισιοδοξία για να καταστήσουμε τα Γιάννενα ένα δήμο φιλικό προς τους κατοίκους του και φιλόξενο προς τους επισκέπτες του. Σε ότι αφορά το Πέραμα έχουμε αποδείξει ότι παρεμβάσεις μας φέρνουν αποτελέσματα. Το ίδιο ελπίζω να γίνει και σε θέματα που άπτονται ευρύτερων συνεργασιών, όπως αυτό του κόμβου της Εγνατίας στο Δρίσκο το οποίο παρακολουθούμε στενά».