Ιανουάριος-Ο μήνας των Αγγέλων

Της Τάνιας Ρούμκου

Ο Γενάρης είναι ο πρώτος μήνας του χρόνου και είναι ένας μήνας πολύ δυνατός ενεργειακά. Αυτό τον πρώτο μήνα του χρόνου, γίνεται περισσότερος διαλογισμός παγκόσμια και έτσι θα λέγαμε εύλογα, ότι οι ουρανοί αυτό το διάστημα είναι πιο ανοιχτοί για να επιτύχουμε τους στόχους και τα όνειρά μας! Αρκεί να δώσουμε το χρόνο για αυτό.

Ο Ιανουάριος είναι επίσης ο μήνας των Αγγέλων! Οι άγγελοι είναι κοντά μας κάθε στιγμή αυτού του μήνα, ακόμη περισσότερο από όλο το χρόνο. Οι καλύτερες ώρες για επιτύχουμε θαύματα είναι οι πρώτες πρωινές ώρες 4-8, όπου οι διάνοιες των περισσότερων ανθρώπων ακόμη κοιμούνται. Ωστόσο και οποιαδήποτε άλλη ώρα είμαστε συγκεντρωμένοι, μπορούμε να ζητήσουμε αυτά που θέλουμε και να οραματιστούμε.

Ο Γενάρης είναι επίσης ο κατάλληλος μήνας για πνευματική μελέτη.Οι κρύες μέρες του Γενάρη συνδυάζονται ευχάριστα με μελέτη, στοχασμό και διαλογισμό.

Ιδιαίτερα ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, είναι επάγρυπνος και διαθέσιμος για να εκπληρώσει όλες τις επιθυμίες μας. Ειδικά αυτές που έχουν να κάνουν με την πνευματική μας εξέλιξη και αλλαγή! Ο Ίδιος μας εμπνέει και μας γεμίζει με νέες σκέψεις και ιδέες για την εσωτερική μας εξέλιξη και την πνευματική υπηρεσία των άλλων.                                                                             Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο μόνος που αναφέρεται στην Αγία Γραφή, ως αρχάγγελος. Ο Mιχαήλ είναι ο πιο ένδοξος και λαμπρός ταξιάρχης των ασωμάτων Δυνάμεων. Ονομάζεται επίσης «άρχων», αυτός που άρχει και το όνομά του σημαίνει Όμοιος Θεού.  Είναι ο άγγελος που είναι πιο κοντά Στο Δημιουργό και έχει τη μεγαλύτερη δύναμη.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ παρουσιάζεται συνήθως με σπαθί ή σκήπτρο στο δεξί χέρι, σύμβολο της εξουσίας που του χάρισε ο Θεός. Αλλιώς ονομάζεται το ξίφος της γνώσης, καθώς είναι ο πιο σοφός άγγελος απ’ όλους. Στο αριστερό του χέρι κρατά πολλές φορές μια σφαίρα που συμβολίζει τον κόσμο.                                                   Γιορτάζουμε τη μνήμη του στις 8 Νοεμβρίου, μαζί με τον αρχάγγελο Γαβριήλ, ωστόσο το μήνα Γενάρη η δράση του για βοήθεια προς τους άλλους, είναι μεγαλύτερη.                                                                           Μπορείτε να πειραματιστείτε και να βιώσετε την εμπειρία της περαιτέρω βοήθεια του Αρχάγγελου Μιχαήλ αυτό το μήνα.

Συντάκτρια-Ρούμκου Τάνια