Ιωάνινα: Ο 1ος Διεθνής Αγώνας Κωπηλασίας την Κυριακή

Διεξάγεται την ερχόμενη Κυριακή στην Παμβώτιδα με συνδιοργανωτές τον Ν.Ο.Ι. την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών και το ΠΕΑΚΙ

Τον 1ο Διεθνή Αγώνα Κωπηλασίας «Εις μνήμην Σωτήρη Στάμου» διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων την ερχόμενη Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, ως φόρο τιμής στον αείμνηστο πρόεδρό του με την τόσο μεγάλη προσφορά προς το ίδιο το σωματείο, αλλά και προς τη Γιαννιώτικη και γενικότερα την Ελληνική Κωπηλασία. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και το ΠΕΑΚΙ.

Πρόκειται για έναν νέο θεσμό που θα διεξάγεται σε ετήσια βάση, ο οποίος όμως φέτος, υποχρεωτικά, είναι προσαρμοσμένος στις συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία και στα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία δεν επιτρέπουν την άφιξη αποστολών από Βαλκανικές χώρες. Στο πλαίσιο αυτό και λόγω του περιορισμού στον αριθμό των αθλητών που μπορούν να συμμετέχουν, ο αγώνας θα έχει διασυλλογικό χαρακτήρα. Πλην του Ν.Ο.Ι., θα λάβουν μέρος, με ομάδες αθλητών των κατηγοριών Αρχαρίων, Παίδων – Κορασίδων και Εφήβων – Νεανίδων οι Ναυτικοί Όμιλοι Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Θεσσαλονίκης, Κατερίνης, Γιαννιτσών, Κοζάνης, Καλαμαριάς, Μαυροχωρίου, Καστοριάς, ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης. Λόγω των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού, κάθε σωματείο θα συμμετέχει με ένα μόνο πλήρωμα ανά αγώνισμα. Θα διεξαχθούν συνολικά 11 αγωνίσματα με τη διαδρομή να έχει οριστεί στα 1.000 μ.. Η εκκίνηση θα είναι στο ύψος του Μάτσικα και ο τερματισμός στον Πύργο του ΠΕΑΚΙ όπου και οι κερκίδες των θεατών.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ. της Κυριακής και η τελευταία κούρσα θα γίνει στις 11.30 π.μ.. Οι απονομές των μεταλλίων στους τρεις πρώτους νικητές κάθε αγωνίσματος θα γίνουν ώρα 12 μ. στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, με τήρηση των αναγκαίων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ο 1ος Διεθνής Αγώνας Κωπηλασίας «Εις μνήμην Σωτήρη Στάμου» συμπίπτει χρονικά με τη διεξαγωγή του φετινού 14ου Ioannina Lake Run που επίσης διεξάγεται την Κυριακή. Φιλοδοξία του Ν.Ο.Ι. είναι οι δύο διοργανώσεις να λειτουργήσουν συμπληρωματικά, συνθέτοντας ένα εντυπωσιακό παράλληλο αθλητικό γεγονός σε στεριά και νερό!