Ιωάννινα:”Πού πάω θεε μου”-προβολή ταινίας από το Πνευματικό Κέντρο

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο του Μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά, προβάλλει την ταινία του Τζενάρο Νουντσιάτε, Πού Πάω, θεέ μου; (Quo Vado?, Ιταλία, 2016, διάρκεια: 86΄ ).

Η ταινία θα προβληθεί την Δευτέρα  1 Αυγούστου 2016 και ώρα 9 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής».  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πρωταγωνιστούν: Τσέκο Ζαλόνε, Ελεονώρα  Τζιοβανάρντι, Μαουρίτσιο Μικέλι.

Ο Τσέκο, ένας δημόσιος υπάλληλος λίγο πριν από τα τριάντα έχει ένα πάθος: μια δουλειά για την υπόλοιπη ζωή του. Δεν επιθυμεί να συναγωνιστεί με κανέναν άλλον στην ανοικτή αγορά εργασίας. Δεν επιθυμεί ούτε να αυξήσει τις αποδοχές του. Δεν έχει καμία επιθυμία για πρόοδο ή εξέλιξη. Αναγνωρίζει την απόλυτη ευτυχία με μια δουλειά γραφείου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, στην δημόσια διοίκηση, «pubblica amministrazione», με χαλαρότητα στην ώρα προσέλευσης, αναλυτικές συζητήσεις με συναδέλφους, μικρές δωροδοκίες από τους φορολογουμένους, έχοντας μια προτίμηση στα ορτύκια, και έναν σταθερό μισθό. Και, βέβαια, με πολλές …σφραγίδες. Είναι η λατρεία του Τσέκο. Βάζει με ζήλο την μία μετά την άλλη! Όταν η προϊσταμένη του ρωτά για την συνεισφορά του στο τμήμα όπου εργάζεται, της απαντά με την σφραγίδα του.

Έτσι, ήρεμα απολαμβάνει την ζωή ανάμεσα στους περιοίκους του, σε μια μικρή πόλη της νότιας Ιταλίας. Όταν, όμως, μια νέα κυβέρνηση ορκίζεται να κάνει περικοπές στην γραφειοκρατία, ο Τσέκο αναγκάζεται να αναλαμβάνει όλο και χειρότερα πόστα για να διατηρήσει τον μισθό του, τα προνόμια και την δια βίου εργασία του.

Η Δρ Σιρόνι, εκπρόσωπος της νέας κυβέρνησης, η οποία έχει ως αποστολή τις περικοπές δημοσίων υπαλλήλων μέσω εθελούσιας εξόδου, βλέπει με θέρμη την περίπτωση του Τσέκο, ο οποίος εξαναγκάζεται …να αυνανίζει πολικές αρκούδες σε μια ιταλική εξερευνητική ομάδα, παρά να αποχωρήσει από το δημόσιο. Ταυτόχρονα γνωρίζει την Βαλέρια, που ζει στην Νορβηγία και την ερωτεύεται. Γοητευμένος από εκείνη και τον τρόπο ζωής στην άλλη χώρα, ο Τσέκο πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην παρακμή της Ιταλίας και την ανασφάλεια της Βαλέρια.

Η ταινία έσπασε κάθε ρεκόρ στο ιταλικό Box – office με 10.000.000 εισιτήρια καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση για το 2016.