Ιωάννινα: Έρχεται το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου

Το πολυαναμενόμενο 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Ιωαννίνων, που διοργανώνεται από την Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης» και την γαστροτουριστική πρωτοβουλία «Food & Paths” σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών, πρόκειται να μαγέψει για άλλη μια φορά το κοινό, φέρνοντας κοντά τον απολαυστικό συνδυασμό κινηματογράφου και γαστρονομίας. Πραγματοποιούμενο από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023, το φετινό φεστιβάλ υπόσχεται να αποτελέσει μια αξέχαστη γιορτή του ελληνικού γαστρονομικού κινηματογράφου.

 

 

 

Βασισμένο στην επιτυχία της πρώτης του διοργάνωσης, το Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Ιωαννίνων επιστρέφει με ανανεωμένη εστίαση στον ελληνικό γαστρονομικό κινηματογράφο, αναδεικνύοντας τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις και γεύσεις της Ελλάδας. Από λαχταριστά πιάτα μέχρι συναρπαστικές ιστορίες, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει μια ποικίλη επιλογή ταινιών που εξερευνούν τη διασταύρωση του φαγητού, του πολιτισμού και του κινηματογράφου. Στην αρχή κάθε ταινίας άνθρωποι της γαστρονομίας και του κινηματογράφου θα προσφέρουν τις απόψεις και τις γνώσεις τους στο κοινό, ενώ μετά το τέλος της θα περιμένει τους θεατές μπουφές όπου θα μπορούν να δοκιμάσουν τα φαγητά της κάθε ταινίας!

 

 

 

Ένα από τα αξιοσημείωτα σημεία του φετινού φεστιβάλ είναι η εισαγωγή κινηματογραφικών σεμιναρίων ειδικά σχεδιασμένων για μαθητές γυμνασίου τα οποία θα διδάξει η σκηνοθέτης και παραγωγός Χρύσα Ψωμαδέλλη. Τα σεμινάρια αυτά θα προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους νεαρούς λάτρεις του κινηματογράφου να ασχοληθούν με τον κόσμο του γαστρονομικού κινηματογράφου, να μάθουν για τα καλλιτεχνικά του στοιχεία και να αποκτήσουν γνώσεις από επαγγελματίες του κλάδου. Στόχος του φεστιβάλ είναι να εμπνεύσει και να γαλουχήσει την επόμενη γενιά κινηματογραφιστών, καλλιεργώντας μια βαθύτερη εκτίμηση για τη μορφή τέχνης και τη σύνδεσή της με τη γαστρονομία.