Ιωάννινα: Ασφαλτόστρωση και πρόσβαση για ΑμεΑ στην οδό Δομπόλης

Από το Δήμο Ιωαννιτών ξεκινάνε νέες ασφαλτοστρώσεις, αποκατάσταση πεζοδρομίων στη «Δομπόλης» και δημιουργία υποδομής για ΑμΕΑ.

Η αποκατάσταση των πεζοδρομίων στην οδό Δομπόλης και η βελτίωση της προσβασιμότητας για ΑμΕΑ με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ, καθώς και νέες ασφαλτοστρώσεις προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, είναι δύο έργο του Δήμου Ιωαννιτών που ξεκινάνε τις επόμενες ημέρες.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, υπέγραψε χθες τις συμβάσεις με τους αναδόχους των δύο έργων  που αναδείχθηκαν από τους σχετικούς διαγωνισμούς που διενήργησε ο Δήμος και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Το πρώτο έργο έχει τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ» προϋπολογισμού κατά την μελέτη  300.000,00 ευρώ και έκπτωσης 57,02% κατά τη δημοπρασία.

Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη ανακατασκευή των πεζοδρομίων και στις δύο πλευρές της οδού Δομπόλης, από την Πλατεία Ομήρου μέχρι της Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Πρόκειται, ως γνωστόν, για ένα από τα ιδιαίτερα «προβληματικά» σημεία των Ιωαννίνων καθώς τα πεζοδρόμια είναι ολοσχερώς κατεστραμμένα.

Οι εργασίες που ξεκινάνε προβλέπουν αποξήλωση των υφιστάμενων κατεστραμένων  πεζοδρομίων και κατασκευή νέων πεζοδρομίων στα οποία θα τοποθετηθεί και όδευση τυφλών, καθώς και υποδομή για πρόσβαση σε αυτά ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Παράλληλα θα γίνουν και διάφορες «συνοδευτικές εργασίες», όπως νέες συνδέσεις των υδρορροών των ιδιοκτησιών με το δίκτυο αποχέτευσης, επανατοποθέτηση πινακίδων, φρεατίων κ.λ.π.

Είναι σημαντικό πως στο συγκεκριμένο έργο ο Δήμος Ιωαννιτών έχει συμπεριλάβει εργασίες βελτίωσης της προσβασιμότητας σε πεζοδρόμια που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων κι επίσης πέριξ των πεζοδρόμων της πόλης.

Είναι γνωστό πως οι υποδομές της πόλης των Ιωαννίνων δυσκολεύουν καθημερινά τη ζωή των ατόμων με κινητικές δυσκολίες ή των γονιών με παιδικό καροτσάκι. Πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι να καταστήσει τα Γιάννενα μια πόλη πιο φιλική για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, γι’ αυτό  προβλέπονται τέτοιες παρεμβάσεις στις υφιστάμενες υποδομές στο συγκεκριμένο έργο, όσο και μέσω των εργασιών αποκατάστασης πεζοδρομίων που εκτελεί το εργοτάξιο του Δήμου.

Να σημειωθεί τέλος πως ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι οι τριακόσιες εξήντα  πέντε (365) ημερολογιακές ημέρες.