Ιωάννινα: Δήλωση του Γιάννη Τσίμαρη για την εκλογή του

Η γιορτή της Δημοκρατίας, οι εθνικές εκλογές της Κυριακής επανάφεραν το χαμόγελο και την αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που βαδίζει πλέον με σταθερά βήματα στο δρόμο της επιστροφής. Ο στόχος του ισχυρού διψήφιου ποσοστού για το κόμμα σε πανελλαδικό επίπεδο επιβεβαιώθηκε στην κάλπη με την επιλογή στήριξης των πολιτών στην πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη και στα ψηφοδέλτια του κόμματος σε όλη τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και η ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυσή του στον β’ γύρο των εκλογών, θα αποτελέσει το μοναδικό πολιτικό αντίβαρο στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ν.Δ και στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που καταψηφίστηκε ως πολιτική πρόταση από τη συντριπτική πλειονότητα του εκλογικού σώματος. Η κεντροαριστερά αναζητά το νέο της βηματισμό στην Ελλάδα και σε αυτό το μεγάλο στοίχημα το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δηλώνει ήδη παρόν, με υπευθυνότητα, σαφή και ρεαλιστικό προγραμματικό λόγο και αξιοπρέπεια.
Η εκλογική μάχη της Κυριακής όμως ήταν και για εμένα προσωπικά μία αξέχαστη ημέρα, που επισφραγίστηκε με την ανάδειξή μου στην πρώτη θέση μεταξύ των υποψηφίων Βουλευτών του κόμματος στο νομό Ιωαννίνων. Το «ευχαριστώ» προς τις χιλιάδες των εκλογέων που με τίμησαν με την ψήφο τους είναι αυτονόητο, όσο όμως και πολύ λίγο, ως έκφραση ευγνωμοσύνης απέναντί τους. Το μόνο για το οποίο μπορώ σήμερα να δεσμευτώ, είναι ότι θα προσπαθήσω να δικαιώσω την επιλογή τους και να φανώ αντάξιος της υποστήριξής τους στο πρόσωπό μου.
Η τιμή που μου έκαναν, μεγαλώνει την ευθύνη που αισθάνομαι να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους.
Οφείλω επίσης να εκφράσω ευχαριστίες και προς όλους εκείνους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στο νομό, που δε στήριξαν εμένα με την ψήφο τους, αλλά κάποιον από τους συνυποψηφίους μου, επιλέγοντας να στηρίξουν όμως το ψηφοδέλτιο του κόμματος, δίνοντάς του ένα ισχυρό ποσοστό – παρακαταθήκη για το β’ γύρο και για ένα ακόμη καλύτερο ποσοστό.
Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω και τους συνυποψηφίους μου, αλλά και τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων, που όλοι μαζί κάναμε έναν τίμιο προεκλογικό αγώνα, επικοινωνώντας τις θέσεις μας και το πρόγραμμα του κόμματος σε κάθε περιοχή του νομού.