Ιωάννινα: Εγκαίνια για τα ΚΕΠ του Δήμου

Τα εγκαίνια της νέας και μόνιμης στέγης του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο κτίριο της οδού Ελ. Βενιζέλου 4, όπου μέχρι πρόσφατα στεγαζόταν υπηρεσίες της ΔΕΥΑΙ.
Η λιτή τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου, Θωμά Μπέγκα, αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, όλων των εργαζομένων στα ΚΕΠ αλλά και πολιτών, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος.
«Πρόκειται για το πρώτο πιστοποιημένο ΚΕΠ του Δήμου για το οποίο δουλέψαμε στοχευμένα με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την αναβάθμιση του εργασιακού περιβάλλοντος των υπαλλήλων», είπε ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν και παραμένει να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες, φέρνοντας ως παράδειγμα τα νέα γραφεία και ταμεία της ΔΕΥΑΙ, τις κοινωνικές υπηρεσίες κ.α.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή άλλωστε ήταν εκείνη που εκτός από την πρόσφατη μεταφορά του ΚΕΠ σε κεντρικό σημείο της πόλης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών φρόντισε να διευρύνει και το ωράριο λειτουργίας τα απογεύματα και το Σάββατο.
«Δουλεύουμε στοχευμένα στη λογική της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Μιας σύγχρονης δηλαδή αντίληψης για τον τρόπο που πρέπει να παρέχονται οι υπηρεσίες στους πολίτες. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και σύντομα θα έχουμε κι άλλα αποτελέσματα», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.
Ο Μητροπολίτης από τη μεριά του αφού μίλησε για έναν «πανέμορφο και λειτουργικό χώρο», απένειμε τα εύσημα στη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο προσωπικά ευχόμενος «κι άλλα τέτοια για την εξυπηρέτηση των αναγκών των συνανθρώπων μας».
Τέλος ο Διευθυντής του ΚΕΠ, Νίκος Παπαδιαμάντης, ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή που υλοποίησε τη μετεγκατάσταση του Κεντρικού ΚΕΠ στο κέντρο της πόλης σε πλήρως ανακαινισμένο χώρο, με σύγχρονες συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους αλλά κυρίως για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ παράλληλα τόνισε πως το Κεντρικό ΚΕΠ του Δήμου Ιωαννιτών διατηρείται στις πρώτες θέσεις παραγωγικότητας όπως προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αυξάνοντας την παραγωγικότητά του στο διάστημα 2014 -2016 περίπου 3 φορές.