Ιωάννινα: Εκδήλωση για την γηριατρική ευπάθεια και άνοια

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π., στο πλαίσιο υλοποίησης της ευρωπαικής Κοινής Δράσης “Advantage”, διοργανώνει ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10.30 π.μ. στο Ξενοδοχείο Grand Serai με θέμα:

«Γηριατρική Ευπάθεια και Άνοια: Δύο σύνδρομα με σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων”.

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Παππάς Ευάγγελος, Δρ. Ψυχίατρος και η κα Κούλα Μαρία-Λαμπρινή, Ψυχολόγος.

H ευρωπαϊκή Κοινή Δράση ADVANTAGE –Joint Action oF Frailty (Κοινή Δράση για την γηριατρική ευπάθεια) είναι μία προσπάθεια ολιστικής προσέγγισης για την προαγωγή της γήρανσης του ανθρώπινου πληθυσμού χωρίς αναπηρία. Σχετίζεται άμεσα με τη βασική προτεραιότητα της Ε.Ε. για τα θέματα της Τρίτης Ηλικίας και ειδικότερα με την ανάγκη αντιμετώπισης της επιβάρυνσης των εθνικών συστημάτων υγείας από τις χρόνιες ασθένειες, την ευπάθεια και την αναπηρία, όπως ιδιαιτέρως αναδύεται και εντείνεται από τη συντελούμενη δημογραφική αλλαγή και «φιλοδοξεί» να συνεισφέρει στην προστιθέμενη αξία (γνώση, εμπειρία, καλές πρακτικές στην προσέγγιση θεμάτων υγείας και πρόνοιας) για την Ένωση.

Το έργο (ADVANTAGE JA) υλοποιείται στο πλαίσιο των Κοινών Δράσεων του 3ου Προγράμματος Δράσης της Ε.Ε. στον τομέα της Υγείας 2014-2020, θα διαρκέσει 3 χρόνια (η έναρξή του έγινε τον Ιανουάριο του 2017) και συμμετέχουν συνολικά 22 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πάνω από 40 φορείς και οργανώσεις με Συντονιστή εταίρο τον Ισπανικό φορέα Madrid Health Service – Getafe Hospital.

Η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύ κοινό και σε όσους ενδιαφέρονται για θέματα της Τρίτης Ηλικίας και η συμμετοχή είναι δωρεάν.