Ιωάννινα: Με μεγάλη επιτυχία το διήμερο ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

DCIM100GOPROGOPR2301.JPG

Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από το κοινό, έλαβε χώρα το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 το Διήμερο Ευαισθητοποίησης Κοινού για τον Καρκίνο του Μαστού, το οποίο τελούσε υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας / Παράρτημα Ιωαννίνων.
Στην πλατεία Μαβίλη, στήθηκε ειδικό υπερσύγχρονο βαν, όπου εκατοντάδες πολίτες από την Ήπειρο και όχι μόνο, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες και κατανοητές ομιλίες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου από διακεκριμένους επιστήμονες, να λάβουν συμβουλές και ενημερωτικό υλικό για την αυτοεξέταση μαστού, που παραχώρησε δωρεάν η Ε.Α.Ε. / Παράρτημα Ιωαννίνων και άλλοι Φορείς.
Η συμμετοχή ήταν δωρεάν, γεγονός που συνέβαλε στη συγκέντρωση μεγάλου ενδιαφέροντος, κυρίως από γυναίκες.
Τον κύκλο της ενημέρωσης, άνοιξε το Σάββατο το πρωί, η Πρόεδρος της Ε.Α.Ε. / Παράρτημα Ιωαννίνων, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Νίκη Αγνάντη, η οποία στην ομιλία της τόνισε ότι η πρώιμη διάγνωση ισοδυναμεί με ίαση.
Η επιτυχία της εκδήλωσης και η ευαισθητοποίηση του κοινού, αποτυπώνεται στο μεγάλο ενδιαφέρον που καταγράφεται μετά την ολοκλήρωσή της, από γυναίκες όλων των ηλικιών που επιθυμούν να επισκεφθούν το Κέντρο Διδαχής Αυτοεξέτασης Μαστού «Χαράλαμπος Μπάτσης», το μοναδικό στην Ελλάδα για προληπτικό έλεγχο του μαστού.
Η Ε.Α.Ε. / Παράρτημα Ιωαννίνων ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικά τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για την υποστήριξη της εκδήλωσης και την καθοριστική συμβολή του στη διοργάνωση και πραγματοποίησή της.
Τέλος, συγχαίρει την Εταιρεία διοργάνωσης Myrtaly Congress για την πρόσκληση και την εξαιρετική πρωτοβουλία και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε τέτοιες εκδηλώσεις με κοινωνικό χαρακτήρα.