Ιωάννινα: “Νόηση και Λογικότητα” του Μίλτου Λειβαδίτη απο το Πνευματικό Κέντρο

Τη μονογραφία Νόηση και Λογικότητα (τα γνωστά και τα γνώσιμα) του Ομότιμου Καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής του τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Μίλτου Λειβαδίτη παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ώρα 8.30 μ.μ.

«Είναι ένα καταπληκτικό – σχεδόν εγκυκλοπαιδικό βιβλίο παραπομπής όπου οι διάφορες θεωρίες και απόψεις σχετικά με τη νόηση και τη σχέση της με τον εγκέφαλο παρατίθενται με αμεροληψία, πληρότητα και διαύγεια. Δεν έχω δει πάλι τέτοιο πράγμα στην Ελληνική γραμματεία», δηλώνει για την έκδοση αυτή ο καθηγητής Ανδρέας Παπανικολάου (Πανεπιστήμιο Μέμφις – Τεννεσί)

Ο Μίλτος Λειβαδίτης γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ιατρική, στις Πολιτικές Επιστήμες και στην Νομική. Είναι διδάκτωρ Ιατρικής του ίδιου πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Εφαρμοσμένη Εγκληματολογία του Paris V (Sorbonne). Έλαβε την ειδικότητα του νευρολόγου – ψυχιάτρου και έχει ασκήσει του επάγγελμα του ψυχιάτρου επί δεκαετίες από διάφορες δημόσιες και πανεπιστημιακές θέσεις. Διατέλεσε Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει δυο μονογραφίες, επιμέλειες εκδόσεων, συμμετοχές σε συλλογικούς τόμους και περί τα 70 επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.

Είναι δεμένος συναισθηματικά με τα Γιάννενα, στα οποία έχει πολλούς φίλους αφού εδώ υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία και εργάστηκε ως εκπαιδευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Το βιβλίο, από τις εκδόσεις Παρισιάνου θα παρουσιάσουν ο Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Βενετσιάνος Μαυρέας, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γκόλφω Μαγγίνη, η Διδάκτωρ Φιλοσοφίας και Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου κ. Μαρία Στρατσάνη και ο συγγραφέας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος παλιός συμφοιτητής και συναγωνιστής του Μίλτου Λειβαδίτη.

Την εκδήλωση θα κλείσει η πιανίστρια κ. Κωνσταντίνα Μήλια, η οποία θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από τις Παιδικές Σκηνές του Ρόμπερτ Σούμαν.