Ιωάννινα: Παρεμβάσεις και πιστοποίηση σε 35 παιδικές χαρές

Από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων και τον ανάδοχο του έργου υπογράφηκε η σύμβαση και θα ξεκινήσουν άμεσα παρεμβάσεις για την αποκατάσταση και την πιστοποίηση 35 παιδικών χαρών.

Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση που στόχο έχει να δημιουργήσει ασφαλείς συνθήκες και όμορφους χώρους για τα παιδιά.

Το έργο έχει προυπολογισμό 325 χιλιάδων ευρώ.

Οι περισσότερες από τις συγκεκριμένες παιδικές χαρές είχαν επισκευαστεί και πιστοποιηθεί μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος». Όμως στην πορεία υπέστησαν ζημιές ή καταγράφηκαν φθορές. Έτσι ξεκινά η αποκατάστασή τους και παράλληλα η διαδικασία για την πιστοποίησή τους.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς υπογράμμισε ότι οι παιδικές χαρές αποτελούν προτεραιότητα της δημοτικής αρχής. Οι παρεμβάσεις που ανά τακτά διαστήματα υλοποιούνται δεν αρκούν αφού θα πρέπει να τύχουν της φροντίδας και της μέριμνας όλων.

Αυτό που προέχει είναι να περιοριστούν οι βανδαλισμοί στα παιχνίδια όπως και η κακή χρήση κυρίως από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Υπογράμμισε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα οι 35 παιδικές χαρές θα παραδοθούν στα παιδιά και θα πρέπει με την βοήθεια όλων να διατηρηθούν σε άρτια κατάσταση.