Ιωάννινα: Παρουσίαση της εκδοτικής σειράς minima του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης

To Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας (Μ.Ι.Ε.Τ.) παρουσιάζουν τέσσερα βιβλία από την εκδοτική σειρά minima τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 20:00, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής»

Ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, συγγραφέας και πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης, θα παρουσιάσει τα βιβλία Η δόξα των σιδηροδρόμων του Tony Junt και Η συμμετοχή μας σ´ αυτόν τον πόλεμο του Hans Jonas και ο Διονύσης Καψάλης, ποιητής και διευθυντής του ΜΙΕΤ, τα βιβλία Ο Σαίξπηρ σήμερα του Stephen Greenblatt και Ο ξένος – Δύο δοκίμια για την εξορία του Richard Sennett.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η σειρά minima του ΜΙΕΤ περιλαμβάνει σύντομα δοκίμια από το ευρύ θεματικό πεδίο των Επιστημών του Ανθρώπου. Φιλοδοξία της είναι να επαληθεύσει την ιδέα που ενέπνευσε τον σχεδιασμό της: το μικρό μέγεθος ενός κειμένου όχι μόνον δεν αποκλείει, αλλά μπορεί κάλλιστα να συμβαδίζει με την ξεχωριστή αξία του, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του, τη σημασία του για τους μελετητές και για το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό.