Ιωάννινα: “Πρίν τα μεσάνυχτα”, απόψε με θερινό σινεμά

Θερινό Σινεμά
Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020
«Πριν τα μεσάνυχτα»
Την ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ «Πριν τα μεσάνυχτα» με τους: Ίθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί, Ξένια Καλογεροπούλου, Σίμους Ντέιβι – Φιτζπάτρικ, (2013, Διάρκεια: 108′), προβάλλει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 και ώρα 21:30, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής».
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Υπόθεση:
Ο Τζέσι και η Σελίν, 18 χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση, είναι τώρα ζευγάρι με παιδιά και κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Την τελευταία ημέρα της παραμονής τους στη χώρα, η σχέση τους θα δοκιμαστεί με απρόοπτο τρόπο. Ολοκληρώνοντας 6 εβδομάδες διακοπών στην Ελλάδα, ο Τζέσι πρέπει να αποχαιρετήσει τον γιο του από τον πρώτο του γάμο, να τον βάλει στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Αμερική. Πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα αργήσει να τον ξαναδεί, ότι χάνει στιγμές από την εφηβεία του, ότι έχει γίνει ο πατέρας των γιορτών και των διακοπών. Υπήρξαν θύματα στον έρωτά του με την Σελίν και στη μετακόμισή του στο Παρίσι – δεν τέλειωσαν όλα σ’ ένα μαβί ηλιοβασίλεμα. Αντιθέτως, η αληθινή ζωή τότε μόνο ξεκίνησε.
Από την μεριά της η Σελίν εξετάζει μία πρόταση για μία δουλειά με απαιτητικά ωράρια και υποχρεώσεις, κάτι που θα τονώσει το γυναικείο δυναμισμό της αλλά θα αναστατώσει την λειτουργία της οικογενειακής καθημερινότητας. Συζητώντας σαν σύντροφοι και φίλοι τα δύο αυτά ενδεχόμενα (πώς φαίνεται σε εκείνον η προοπτική της νέας δουλειάς, πώς θα άκουγε εκείνη την πιθανότητα να μετακομίσουν στο Σικάγο για να βλέπει ο Τζέσι το γιο του) γίνεται η έκρηξη.
Κι από αυτό το σημείο και μετά, ο Τζέσι και η Σελίν έχουν πολύ περπάτημα να κάνουν. Πρέπει να λιώσουν τις σόλες των παπουτσιών τους περιδιαβαίνοντας στα γραφικά πλακόστρωτα των χωριών της Πύλου και της Καρδαμύλης και να αναδιαπραγματευτούν τον έρωτά τους. Πρέπει το ρολόι να σημάνει μεσάνυχτα για να ανακαλύψουν αν η αγάπη είναι τελικά μία μεγάλη «κολοκύθα», ή αν, κόντρα στην ευκολία των καιρών, κάποια παραμύθια είναι αληθινά.