Ιωάννινα: Στη “φάκα” της Αστυνομίας 4 διακινητές ναρκωτικών στο Λυκόστομο

230 κιλά χασίς βρέθηκαν στα αυτοκίνητα τους

Η αυτόφωρη σύλληψη τεσσάρων εμπόρων ναρκωτικών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (31-03-2017) μετά τα μεσάνυκτα στο Λυκόστομο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, απέτρεψε την εισαγωγή και διοχέτευση στο εσωτερικό της χώρας  περισσοτέρων από (230) κιλών κάνναβης.

Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς, δύο γυναίκες ηλικίας 25 και 54 ετών και δύο άνδρες ηλικίας 22 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης σε συνδυασμό με τα αδικήματα της εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, εντοπίστηκαν σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στο Λυκόστομο Ιωαννίνων, δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ακινητοποιήθηκαν για έλεγχο.

Όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, στο ένα όχημα επέβαιναν οι δύο γυναίκες, οι οποίες μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας, (77) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (230.150) γραμμαρίων, ενώ στο δεύτερο όχημα, επέβαιναν οι δύο άνδρες που λειτουργούσαν ως προπομποί, ελέγχοντας το δρομολόγιο και διευκολύνοντας τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:

  • (77) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (230) κιλών και (150) γραμμαρίων,
  • δυο οχήματα
  • δύο ναρκωτικά χάπια
  • το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ και
  • τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.