Ιωάννινα: Συνάντηση εθελοντικών οργανώσεων στο Δημαρχείο

Με σκοπό την ανάπτυξη κοινών δράσεων έγινε η συνάντηση του αντιδημάρχου Βασίλη Βλέτσα με εθελοντικές, περιβαλλοντικές οργανώσεις, φορείς και συλλόγους.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και δείχνει ότι στα Γιάννενα μπορεί  να αναπτυχθεί και να παραμείνει ενεργό ένα ισχυρό εθελοντικό κίνημα.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης, το Φορέα Διαχείρισης Πάρκου Τζουμέρκων, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση- Γραφείο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση- Παράρτημα Ηπείρου, τον Ερυθρό Σταυρό, το Σύλλογο Προστασίας Λίμνης Παμβώτιδας,  τους Paguristas, τους «Νοιάζομαι και Δρω» , το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, τον Αθλητικό  Όμιλο «Ποσειδών», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περάματος , τους Εθελοντές Περάματος για το περιβάλλον, και τον Αθλητικό Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν προτάσεις για την κοινή δράση με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος.

«Ξεκινά μία όμορφη προσπάθεια, ο εθελοντισμός αναπτύσσεται κι αυτό αποτελεί μία δυναμική διαδικασία» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας και τόνισε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν και θα υλοποιηθούν οι πρώτες πρωτοβουλίες και δράσεις.