Ιωάννινα: Συνάντηση ξενοδόχων με τον Μ. Ελισάφ

Πραγματοποιήθηκ συνάντηση γνωριμίας του Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Ελισάφ  και του Αντιδημάρχου αρμόδιου για θέματα Τουρισμού κ. Γεωργίου Λώλη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του τουρισμού.

Τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση ήταν η προώθηση και προβολή του προορισμού μέσω ενός μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, η ίδρυση υδατοδρομίου και λιμναίου ταμείου για την αξιοποίηση της λίμνης, η περαιτέρω ανάπτυξη των τακτικών πτήσεων στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, η προσωρινή στάση και στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων στην παραλίμνιο περιοχή και των  Ι.Χ. αυτοκινήτων έξω από τα ξενοδοχεία πόλεως, θέματα καθημερινότητας όπως η καθαριότητα της πόλης που συνδέονται και με την εικόνα που αποκομίζουν οι επισκέπτες, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και πως αυτά μπορούν να συνδυαστούν με το τουριστικό προϊόν.

Αποφασίστηκε από κοινού να υπάρξει μία στενή συνεργασία στο άμεσο μέλλον, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις για αυτά τα ακανθώδη ζητήματα, αλλά και άλλων που θα συζητηθούν μετά από τη δημιουργία της υπό σύσταση επιτροπής του Δήμου για τον τουρισμό.