Ιωάννινα: Συνέντευξη για το Artwave Festival που ξεκινά

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο με αφορμή το νέο θεσμό του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, που ξεκινά την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 στο Πάρκο Πυρσινέλλα, από τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών κ. Κωνσταντίνο Γκόγκο και τον υπεύθυνο της ομάδας διοργάνωσης, κ. Ιωάννη Κοψίνη

Αναφερόμενος στη διοργάνωση ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Όπως είχαμε επισημάνει ένας νέος πολιτιστικός θεσμός, με Πανελλήνια εμβέλεια και έδρα τα Ιωάννινα ξεκινά.

Το ARTWAVE FESTIVAL IOANNINA 2018, έχει ως στόχο του τη δημιουργία ενός θεσμού  ετήσιας συνάντησης  φοιτητών, μεταπτυχιακών φοιτητών καθώς και των αποφοίτων όλων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας.

 

Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο του τη δημιουργία ενός χώρου συνάντησης  φοιτητών, μεταπτυχιακών φοιτητών καθώς και των αποφοίτων όλων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα να κατασκηνώσουν στον χώρο του Φεστιβάλ, αλλά και την  προβολή της καλλιτεχνικής τους δουλειάς.

Παράλληλα οι σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις που το συνοδεύουν, με μεγάλη συμμετοχή μουσικών και συγκροτημάτων από την περιοχή μας, δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πολιτισμού.

Ξεκινάμε λοιπόν την Πέμπτη και στοχεύουμε να γίνει ένα ετήσιο καθιερωμένο ραντεβού, της επερχόμενης καλλιτεχνικής γενιάς της χώρας μας!

Περισσότερα για τον σχεδιασμό και το περιεχόμενο του ARTWAVE θα σας πει ο κ Ιωάννης Κοψίνης εκπρόσωπος της οργανωτικής ομάδας.

Αυτό που θέλω να τονίσω, ολοκληρώνοντας, είναι ότι το ARTWAVE Festival, πέρα από ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, αποτελεί και ένα δείγμα γραφής ολοκληρωμένης αναπτυξιακής πολιτιστικής δράσης, με πολλαπλά οφέλη για την πόλη και την περιοχή μας». κατέληξε ο κ. Γκόγκος.

Στη συνέχεια ο κ. Ιωάννης Κοψίνης αναφέρθηκε στις πρώτες στιγμές της συνεργασίας λέγοντας: «Όταν για πρώτη φορά αντικρίσαμε το χώρο του Πάρκου Πυρσινέλλα, μετά από πρόσκληση του Πνευματικού Κέντρου, αμέσως καταλάβαμε τις φοβερές δυνατότητες που έχει, καθώς και το γεγονός ότι είναι ο ιδανικός χώρος για να φιλοξενήσει το Φεστιβάλ αυτό.

Παράλληλα ο δικός μας οργανωτικός σχεδιασμός, συνέπεσε με την επιθυμία του Πνευματικού Κέντρου για να δημιουργηθεί μια μόνιμη και ουσιαστική διοργάνωση γύρω από τα εικαστικά και τη μουσική.

Σήμερα, 2 μέρες πριν την έναρξη του 1ου ARTWAVE FESTIVAL IOANNINA 2018 αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τον κ. Γκόγκο, αλλά και τον Δήμο Ιωαννιτών, γιατί με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις τους κάνουν εφικτή τη διοργάνωση.

Φέτος, αν και πρώτη χρονιά 50 καλλιτέχνες από την Ελλάδα, το εξωτερικό, αλλά και από τα Ιωάννινα και την Ήπειρο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και θα συμμετέχουν με έργα τους.

Παράλληλα στο Σπήλαιο του Περάματος διοργανώνουμε Έκθεση με επιλογές από τα σημαντικότερα έργα video art, με επιμελήτρια την Silvia Grandi, από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια Ιταλίας, κάτι που απ’ ό,τι γνωρίζω γίνεται για πρώτη φορά, παγκοσμίως

Επίσης η έκθεση RESTLESS WATERS, που ξεκινά επίσης την Δευτέρα 9 Ιουλίου στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου, θα συνοδεύεται και από Performance BASMATTI a.c. των Saul Saguatti, Audrey Coianiz, από την Ιταλία.

Τέλος, υπάρχει καθημερινό μουσικό πρόγραμμα, με ιδιαίτερο βάρος στη συμμετοχή τοπικών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, πλάι σε μερικά από τα σημαντικότερα σχήματα, όπως των Χαΐνηδων, του Γιάννη Αγγελάκα, του hip hop σχήματος 12ος Πίθηκος κ.ά.

Φιλοδοξία μας είναι το 2019 να διοργανώσουμε το 2ο ARTWAVE FESTIVAL IOANNINA 2019, με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις. Να φτιάξουμε δηλαδή μια αυτοϋποστηριζόμενη εικαστική και μουσική γιορτή, ελεύθερη και ανοικτή σε όλους.

Σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Ελλάδας, το Πάρκο Πυρσινέλλα, στα Γιάννενα» κατέληξε ο κ. Κοψίνης

 

Το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων, εκθέσεων και συναυλιών υπάρχει στη σελίδα του Πνευματικού Κέντρου και της διοργάνωσης www.artwavefestival.com