Ιωάννινα: Σύλληψη εμπόρου ναρκωτικών στο Λυκόστομο

Ο δράστης είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ενέχεται στην εισαγωγή στη χώρα και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (06-11-2016), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 41χρονος ημεδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ενέχεται στην εισαγωγή στη χώρα και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης).

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, με διευθυντικό ρόλο καθώς και ένας ακόμη 35χρονος ομοεθνής του.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, προχθές (05-11-2016) αργά το βράδυ, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή της Ασφάκας Ιωαννίνων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο. Όμως ο οδηγός αυτού δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάθμευσης, ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψε το εν λόγω όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες μετέφεραν στο αυτοκίνητο (61) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (65) κιλών και (700) γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια, ύστερα από εκτεταμένες έρευνες, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το πρωί στο Λυκόστομο Ιωαννίνων ο 41χρονος ημεδαπός, ο οποίος εξακριβώθηκε ότι ήταν ο οδηγός του οχήματος.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι συνοδηγός του οχήματος ήταν 35χρονος υπήκοος Αλβανίας ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία ενός 29χρονου ομοεθνούς του, ο οποίος συντόνιζε τη μεταφορά των ναρκωτικών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και εμπορία στο εσωτερικό της χώρας.

 

Το παραπάνω όχημα, τα ναρκωτικά και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.