Ιωάννινα: Σύσκεψη με το Γενικό Γραμματέα του Υπ. Υγείας

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου, του Προέδρου του ΕΚΑΒ, του Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπου Γώγου και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.
Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και τόνισε ότι στην παρούσα φάση τα νοσοκομεία δεν δέχονται ιδιαίτερη πίεση.
Ο δήμαρχος σημείωσε ότι αφενός απαιτείται η αυστηρή τήρηση των μέτρων και όχι η επιβολή νέων καθώς και η επιτάχυνση της διαδικασίας του εμβολιασμού.
«Είμαστε στα τελευταία στάδια της πανδημίας και είναι κρίσιμο να μην κάνουμε λάθη ώστε να κρατηθεί ανοιχτή η οικονομία και να μην ληφθούν πρόσθετα μέτρα», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου.
«Ο εμβολιασμός των υγειονομικών πρέπει να προχωρήσει ώστε να αποφευχθούν εστίες στα νοσοκομεία. Αυτό θα βοηθήσει το σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει το νέο κύμα», σημείωσε διευκρινίζοντας ότι ένας από τους λόγους των επισκέψεων στα νοσοκομεία της περιοχής είναι να συζητηθούν τρόποι ώστε οι υγειονομικοί να πειστούν για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.