Ιωάννινα: Τα σχολεία ανακύκλωσαν και βραβεύτηκαν

Μία μεγάλη γιορτή με πρωταγωνιστές τα παιδιά στήθηκαν στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής». Η μεγάλη γιορτή της ανακύκλωσης στην οποία βραβεύθηκαν τα σχολεία που μετείχαν στο Σχολικό Πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση».

Στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού κέντρου, τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικά επιδαπέδια παιχνίδια και διαδραστικά εργαστήρια για τους μικρούς μαθητές με θέμα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά την εκδήλωση βράβευσης, όλα τα σχολεία παρέλαβαν έπαινο συμμετοχής και τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, παρέλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα βραβείο για τη σχολική τους μονάδα.

Στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» οι μαθητές από 86 σχολικές μονάδες, με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν σε πέντε ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μπαταρίες και ενδύματα – υποδήματα).

Συγκεντρώθηκαν περίπου 32.450 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών από  9.600 μαθητές, πιο συγκεκριμένα συλλέχθηκαν:

  • Χαρτί: 24.107 κιλά
  • Πλαστικό: 7.550 κιλά
  • Αλουμίνιο: 114 κιλά
  • Μπαταρίες: 115 κιλά
  • Ενδύματα – υποδήματα: 568

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 152.450 πόντων επιβράβευσης.

Οι συγκεκριμένες σχολικές δράσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, συνεχάρη τους μαθητές για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν, καθώς απέδειξαν πως η ανακύκλωση έχει γίνει πλέον μια καθημερινή συνήθεια.

Επιπλέον, ευχαρίστησε την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), το πρόγραμμα Ανακύκλωσης Αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει», την Αειφορική Ηπείρου και την Recycom (ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων) για τη συμβολή τους στη δράση ανακύκλωσης.

Την ευαισθησία των μαθητών στην ανακύκλωση υλικών και τη συμμετοχή τους σε όλα τα προγράμματα του Δήμου εξήρε ο αντιδήμαρχος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και Ποιότητας Ζωής Βαγγέλης Πήχας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Συντήρησης Έργων, Πρασίνου και Παιδικών Χαρών Αριστείδης Παππάς, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος και ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Βασίλης Γιαννάκης.

Επίσης, τα πρώτα σχολεία βράβευσαν, η εκπρόσωπος από την εταιρεία Recycom κα Τσίγγρου και ο εκπρόσωπος από την Αειφορική Ηπείρου κος Μάντζιος.

Ο Δήμος Ιωαννιτών στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των πολιτών για το περιβάλλον, συνεχίζει δυναμικά με ακόμα περισσότερες δράσεις και τη νέα σχολική χρονιά.