Ιωάννινα: Τοποθετήθηκαν νέοι ποδηλατοστάτες

Την άτυπη έναρξη των δράσεων που θα διοργανώσει και φέτος ο Δήμος Ιωαννιτών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από τις 16 ως τις 22 Σεπτεμβρίου σηματοδότησαν σήμερα τα Ιωάννινα με την τοποθέτηση καινούργιων ποδηλατοστατών σε επιλεγμένα σημεία της πόλης (Πλατεία Μαβίλη, οδός Καραμανλή, Παλιά Σφαγεία, πίσω από το Κεντρικό Δημαρχείο).

Το φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι η πολυτροπικότητα η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από επιμέρους επιλογές. Ωστόσο, η ύπαρξη της ανάλογης υποδομής και συγκεκριμένων υπηρεσιών βοηθά τους πολίτες να συνδυάζουν τρόπους μεταφοράς και να περνούν ομαλά από τον έναν τρόπο στον άλλον. Σε αυτό το πλαίσιο είναι αυτονόητη η σημαντικότητα της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς ανθρώπων αλλά και εμπορευμάτων.

Η πολυτροπική κινητικότητα μπορεί να αναπτυχθεί μόνο εάν οι κάτοικοι επανεξετάσουν τις συνήθειές τους σε ό,τι αφορά την κινητικότητα και πάψουν να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους ως τον μοναδικό τρόπο μεταφοράς. Προκειμένου να βοηθήσουν τους κατοίκους τους να υιοθετήσουν πρακτικές πολυτροπικών μετακινήσεων. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για την προώθηση της πολυτροπικότητας μέσω διαφορετικών δραστηριοτήτων.

«Έχουμε σχεδιάσει και φέτος μια σειρά δράσεων που αφορούν παιδιά αλλά και μεγάλους. Πιστεύουμε ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι μια πολύ καλή αφορμή για  να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε ταυτόχρονα όλους τους δημότες μας για κυκλοφοριακά θέματα και καλές πρακτικές που αν υιοθετηθούν μπορούν να αναβαθμίσουν σημαντικά την καθημερινότητά μας και την ποιότητα ζωής μας. Σύντομα θα γίνει γνωστό το πρόγραμμα των δράσεων που δεν θα εξαντληθεί την περίοδο από 16 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου, καθώς φέτος έχουμε σκοπό να επεκτείνουμε ανάλογες δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους», σημείωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ελένη Βασιλείου, ευχαριστώντας παράλληλα για τη βοήθειά τους τόσο τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Κατηρτσίδη, όσο και την συνεργάτιδά της Κυριακή Μακρή με την οποία σχεδίασαν από κοινού τους ποδηλατοστάτες και την κ. Όλγα Ρακκά.