Ιωάννινα: Το Δεκέμβριο η 17η Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστημών EUSO 2019

Για έκτη συνεχή χρονιά θα γίνει φέτος το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ιωαννίνων η τοπική διοργάνωση της 17ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστημών EUSO 2019 μεταξύ μαθητών Λυκείου. Μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές της Α΄ ή της Β΄ Λυκείου, οι οποίοι θα διαγωνιστούν σε ομάδες των τριών από κάθε τάξη σε τρία πειράματα (Φυσικής Χημείας και Βιολογίας).

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να το δηλώσουν στον καθηγητή φυσικών επιστημών του σχολείου τους, μέσω του οποίου θα μεταφερθεί στο ΕΚΦΕ η επιθυμία συμμετοχής των μαθητών αυτών στην Ολυμπιάδα. Οι δηλώσεις να γίνουν όσο το δυνατόν ταχύτερα ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για την προετοιμασία των ομάδων εν όψει του διαγωνισμού.

Θα δοθούν τρία βραβεία και η ομάδα που θα κατακτήσει το 1ο θα πάρει μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό EUSO 2019 που θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 στις Σέρρες. Η ομάδα που θα κατακτήσει το 1ο βραβείο σ΄ αυτό τον διαγωνισμό θα συμμετάσχει στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό EUSO 2019.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΕΚΦΕ Ιωαννίνων με mail στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο 2651067717 εργάσιμες μέρες και ώρες ή στο 6945109808.