Ιωάννινα: «Τσάι με τον Μουσολίνι» την ερχόμενη Κυριακή

ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΙ – Αφιέρωμα στον Φράνκο Τζεφιρέλλι

«Τσάι με τον Μουσολίνι»  (1999), 113’

Με τις Σερ, Τζούντι Ντέντς, Μάγκι Σμιθ, Τζόαν Πλόουραιτ

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημήτρης Χατζής»

Ώρα 20.30 – Είσοδος Ελεύθερη

 

Η τέταρτη και τελευταία ταινία του μικρού αφιερώματος στον Ιταλό σκηνοθέτη Φράνκο Τζεφιρέλλι «Τσάι με τον Μουσολίνι» είναι και η πιο προσωπική καθώς βασίζεται στην αυτοβιογραφία του ίδιου του σκηνοθέτη.

Ένα παιδί στη Φλωρεντία του 1935 μεγαλώνει κοντά σε μια παρέα εκκεντρικών Αγγλίδων και Αμερικανίδων γυναικών, που λατρεύουν τη ζωή και την κουλτούρα της Ιταλίας, αλλά δεν διαισθάνονται ούτε τις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω τους ούτε ότι σύντομα οι χώρες τους θα εμπλακούν σε πόλεμο κατά του καθεστώτος του Μουσολίνι.

Το παιδί της ιστορίας δεν είναι άλλο από τον Τζεφιρέλι που βρίσκεται να ζει ανάμεσα σε πολλαπλούς κόσμους που καταρρέουν. Νόθος και ορφανός από μητέρα και με τον πατέρα του να αδιαφορεί, το παιδί περνά την περίοδο της ενηλικίωσης στη δεκαετία 1935-1945 και ζει την άνοδο του φασισμού στην Ιταλία κι έπειτα τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που έρχεται να απειλήσει και τη δεύτερη οικογενειακή του εστία.

Ο Τζεφιρέλι και σε αυτή την ταινία επιλέγει ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών με τις Τζούντι Ντεντς, Μάγκι Σμιθ, Τζόαν Πλόουραιτ, Λίλυ Τόμλιν και Σερ να συνθέτουν ένα από τα καλύτερα γυναικεία ensemblecast που έχουμε παρακολουθήσει ποτέ επί κινηματογραφικής οθόνης. Πρόκειται για έργο ζωής για τον ίδιο τον δημιουργό και η τελευταία σημαντική ταινία στην φιλμογραφία του.

Η ταινία προβάλλεται την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 8:30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.