Ιωάννινα: 12o Πανελλήνιο Συνέδριο Πολυμερών με Διεθνή Συμμετοχή

Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολυμερών θα διοργανωθεί στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Αίθουσα Τελετών «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» από 30 Σεπτέμβριου έως και 3 Οκτωβρίου 2018. Το συγκεκριμένο Συνέδριο διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Πολυμερών (ΕΛΕΠ), και προσελκύει σημαντικό αριθμό συνέδρων (κατά προσέγγιση 200-250) από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.  Λόγω της Εγνατίας και της Ιονίας οδών η προσέλευση θα είναι αρκετά μεγάλη αφού τα Ιωάννινα πλέον εμφανίζουν εύκολη οδική προσέλευση. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω συνέδριο έχει εξασφαλίσει την διοργάνωσή του και υπό την αιγίδα της European Polymer Federation (EPF) εκτός από την ΕΛΕΠ, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό.

Επιπλέον, στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετέχουν συνάδελφοι από τρία Τμήματα (Χημείας, Φυσικής, Μηχανικών Επιστήμης Υλικών) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, γεγονός που επιδεικνύει και αποδεικνύει την σφαιρικότητα της επιστημονικής γνώσης και τεχνογνωσίας στην Επιστήμη και Τεχνολογία Πολυμερών. Η Επιστήμη και Τεχνολογία Πολυμερών στην Ελλάδα αποτελεί μία συνεχώς αναπτυσσόμενη ερευνητική περιοχή και αναμένεται η συμμετοχή σημαντικού αριθμού ερευνητών και επιστημόνων από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Ερευνητικούς Φορείς και την Βιομηχανία στο επερχόμενο 12ο Συνέδριο Πολυμερών.

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου θα διοργανωθεί μία συνεδρία με προσκεκλημένες ομιλίες διακεκριμένων Επιστημόνων εις μνήμη του Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Μάριου Κοσμά.

Η επίσημη γλώσσα του Συνεδρίου είναι η Αγγλική (εξαιτίας και της συμμετοχής συναδέλφων από το εξωτερικό).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου: www.polyconf12.gr