Ιωάννινα: 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας

Συνεχίζονται οι προσπάθειες του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας – Μέλος του Δ.Σ. του Π.Ε.Σ.Ε. η Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κα Σοφία Μαρκούλα

Η επιληψία είναι μια χρόνια νευρολογική διαταραχή, που προσβάλει το 1% του πληθυσμού και μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων σαν «Ιερά νόσος» με πολλές σημαντικές μορφές της Ιστορίας και του Πολιτισμού να καταγράφονται ότι έπασχαν από επιληψία, όπως ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Μέγας Ναπολέων και ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.
Η σωστή ρύθμιση των κρίσεων είναι ουσιώδους σημασίας, εφόσον κάποιος που παρουσιάζει επιληπτικές κράσεις μπορεί να κινδυνεύσει από ατύχημα ή και από την ίδια την κρίση, όταν αυτή είναι παρατεταμένη (επιληπτική κατάσταση).
Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την επιστημονική κοινότητα, έτσι ώστε από τη μια να προσεγγιστεί ορθότερα η χρόνια αυτή κατάσταση και από την άλλη να υποστηριχθούν τα άτομα με επιληψία και οι οικογένειές τους και να επαλειφθεί το κοινωνικό στίγμα, που συνοδεύει την επιληψία.
Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.) είναι από τους πιο ενεργούς επιστημονικά συλλόγους της χώρας μας, με διαρκή επιστημονική παρουσία και κοινωνική δράση, έχοντας ως μέλος του ΔΣ μια Γιαννιώτισσα, την Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κα Σοφία Μαρκούλα.
Στο πλαίσιο των προσπάθειών του ο Π.Ε.Σ.Ε. διοργανώνει το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά (web scientific event) από 13 – 15 Νοεμβρίου 2020, προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες που επιβάλει η πανδημία της covid – 19 και με στόχο την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Το επιστημονικό πρόγραμμα, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας κάθε επιστημονικού Συνεδρίου, διαμορφώθηκε με διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πλούσια θεματολογία.
Ειδικότερα, διακεκριμένοι επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο της Νευρολογίας, θα συναντηθούν online, προκειμένου να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, ποικιλόμορφα στρογγυλά τραπέζια, αντιπαραθέσεις και βίντεο-παρουσιάσεις περιστατικών, δίνοντας έναυσμα για δημιουργικό διάλογο σε επίκαιρα θέματα.
Social media kit:
• Facebook page
• Facebook event
• Twitter profile
• Instagram profile