Ιωάννινα: Lockdown ημίχρονο- επίπεδο 3 τελικό;- Γυρίζει πάλι το μάτς

Όπως σας υποσχέθηκα στο δεύτερο Υστερόγραφο της Παρασκευής, η στήλη επιστρέφει σήμερα Δευτέρα, και πάλι δυστυχώς με μοναδικό θέμα τον κορωνοϊό.

Χτές Κυριακή είχαμε νέο ρεκόρ κρουσμάτων στα Ιωάννινα. Συνολικά απο 1ης Οκτωβρίου έχουμε ξεπεράσει τα 450 κρούσματα στην πόλη.Αν συνοπολογίσει κανείς και τις άμεσες κοντινές επαφές των κρουσμάτων, ο συνολικός αριθμός γίνεται υπερπολλαπλάσιος.

Παράλληλα τα σχολεία συνεχίζουν να κλείνουν το ένα μετα το άλλο, χωρίς ακόμη να έχει έρθει ο χειμώνας, έχοντας και τη συνδρομή του καλού καιρού. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ανοίγει και 4η Μονάδα Λοιμωδών, ενω προετοιμάζονται και άλλοι χώροι υποδοχής κρουσμάτων.

Η κατάσταση δηλαδή πάει απο το κακό στο χειρότερο, αλλά εμείς περιμένουμε να περάσει το….τριήμερο, να φύγουν οι τουρίστες απο Ζαγόρια κλπ. και μετά να…πάρουμε αποφάσεις.

Εμείς είπαμε τη γνώμη μας για το τι ακριβώς θα γίνει. Αρχίζουν όμως να το προετοιμάζουν απο σήμερα το έργο, έτσι για να μας έρθει… μαλακά. Ο Περιφερειάρχης σήμερα στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, δήλωσε οτι τελικά δεν είναι “κάμποσα” τα κρούσματα στην ΠΙΝΔΟ, αλλά είναι πολλά. Και μάλιστα αλλοδαπών που εργάζονται εκεί. Οι πληροφορίες λένε οτι παίζει ο αριθμός να είναι και… τριψήφιος.Και φυσικά όχι μόνο αλλοδαπών, αλλά και ντόπιων φυσικά. Το πτηνοσφαγείο έχει κλείσει για απολύμανση και θα ανοίξει…Πέμπτη. Τώρα με τι προσωπικό θα ανοίξει, άλλη κουβέντα αυτή. Εδω είμαστε να το δούμε.

Παράλληλα, μας ήρθαν καταγγελίες αναγνωστών για τις συνθήκες…πολυκοσμίας που επικρατούν στα Ζαγοροχώρια αυτές τις μέρες και για την μη τήρηση μέτρων, όχι απο καταστηματάρχες και ξενοδόχους, αλλά απο επισκέπτες. Όπως μου είπε και ενας φίλος απο Βόρεια Ελλάδα που βρίσκεται εκει επι λέξει: ” Καλά ρε φίλε, εσύ τί περίμενες; Εμείς ήρθαμε να απολαύσουμε τον καθαρό αέρα στη φύση. Δεν παίζει να το κάνουμε με μάσκα αυτό”.

Η λογική αυτή τα λέει όλα για το τί προκειται να επακολουθήσει. Τα σπασμένα βέβαια θα τα πληρώσουν οι Γιαννιώτες. Μας το ξεφούρνισαν ήδη σήμερα οτι τις επόμενες μέρες θα ανέβει ο αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή και εμείς ψάχνουμε να βρούμε σύννεφο για να πέσουμε.

Εμείς είπαμε ορθά τη γνώμη μας, χωρίς κανένα φόβο και με πάθος στο προηγούμενο άρθρο. Σαν Ηπειρώτες όμως και ειδικά σαν Γιαννιώτες δεν θα ανεχτούμε να φορτώσετε σε εμας το lockdown που θα έρθει, όποια μέρα κι αν το αποφασίσετε να έρθει. Δεν θα ανεχτούμε απο κανέναν να μας πεί οτι εμείς φταίμε που μας έκλεισαν, επειδή δεν τηρούσαμε απαρέγκλιτα τα μέτρα, όπως μας έλεγαν. Ποιοί, αυτοί που δεν μπορούσαν να μαζέψουν τα του…οίκου τους πρώτα, μια απο τις πηγές δηλαδή του “κακού” στο Νομό.

Ναι κύριοι. Να μας κλείσετε, αλλά να μας πείτε οτι φταίτε εσείς γιαυτό. Κυρίως εσείς.Και αναλάβετε και τις ευθύνες σας. Εμεις πάντως θα σας τις επιρρίψουμε όταν έρθει η ώρα. Και αλήθεια ας βγεί κάποιος απο τους παρόντες στη συνεδρίαση με τον Χαρδαλιά να μας πεί ποιός ήθελε κλείσιμο και ποιός όχι και γιατί.

Εσείς φταίτε κύριοι. Γιατί οι πρακτικές συγκάλυψης, ομερτά, εξυπηρέτησης συμφερόντων κλπ έχουν φέρει τα Γιάννινα σε αυτό το σημείο. Γιατί θα μπορούσατε να παρέμβετε άμεσα και αποφασιστικά στην αρχή του προβλήματος,να κάνετε δηλαδή σωστά τη δουλειά σας και σίγουρα η κατάσταση δεν θα είχε ξεφύγει.Και τώρα ετοιμάζεστε σιγά σιγά να κατηγορήσετε εμάς.

Η Πέμπτη λοιπόν πλησιάζει και στη ρεβάνς Φράγκα- Λοκντάουν, και ενώ στο πρώτο σικέ μάτς κέρδισαν τα Φράγκα, τώρα θα πάμε για το Όσκαρ της μεγάλης ανατροπής που έλεγε και ένας καραγκιόζης σπίκερ κάποτε, και θα επικρατήσει το Λοκντάουν.

Μην έχετε τύψεις. Δεν φταίμε εμείς γιαυτό. Μην αφήσετε να σας κάνουν να πιστέψετε οτι εσείς φταίτε που δεν τηρήσατε τα μέτρα κλπ. Οτι εσείς φταιτε που για 15 μέρες τουλάχιστον δεν θα μπορέιτε να κερδίσετε τα προς το ζήν για την οικογενειά σας, αν είστε ελευθεροι επαγγελματίες. Εκείνοι τα έχουν λύσει αυτά τα θέματα εδω και χρόνια.

Και κάτι ακόμα. Ο Μητσοτάκης είπε οτι αν γίνει λόκνταουν, οι επιχειρήσεις λιανικής θα παραμείνουν ανοιχτές. Άρα και οι…μεγάλες επιχειρήσεις λιανικής, όπου σαφώς και θα υπάρχει θέμα συνωστισμού.. Το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι;;

ΥΓ. Θα επανέλθουμε οταν…τελειώσει το σικέ μάτς και ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα.