Ιωάννινα: Lockdown ημίχρονο- Επίπεδο 3 τελικό

Σήμερα η στήλη θα ασχοληθεί μόνο με το θέμα του κορωνοϊού στην Ήπειρο, και ειδικότερα στα Γιάννινα. Η αλήθεια είναι οτι αμφιταλαντευόμουν τις τελευταίες ημέρες για το αν πρέπει να γράψω αυτά που σκέφτομαι και με ποιόν τρόπο για να μην καταλήξουμε να μας κυνηγάει το ΕΣΡ και όχι μονο. Διότι μόνο με βωμολοχία και μάλιστα επιπέδου Τρούμπας, Πειραιά και περιχώρων μπορεί κανείς να περιογράψει την κατάσταση.

Καταρχήν ποτέ δεν μάθαμε απο που ξεκίνησε η μεγάλη διασπορά του ιού, σε μια περιοχή που μέχρι προτινος είμασταν σχεδόν covid free. Πως έφτασε στο Συρράκο, πώς πήγε στο Μέτσοβο κλπ.Μεσολάβησαν βαπτίσεις, γάμοι, κηδείες κλπ….Βέβαια το ποτέ δε μάθαμε είναι θεωρητικό γιατί όποιον και να ρωτήσεις στην πόλη έχει την απάντηση.

Ιχνηλατήσεις λέει ο Περιφερειάρχης κάνουμε εμείς γιατί ο ΕΟΔΥ…αργεί.Μάλιστα. Ποιός τις κάνει; Πώς τις κάνει; Και τι αποτελέσματα είχαν;; Απο οτι βλέπω όχι και τα καλύτερα…Μήπως να κάνετε και τα τέστ; Και τις νοσηλείες; Να ξέρουμε βρε αδελφέ που να απευθυνθούμε οταν έρθει η ώρα μας….

Απο την άλλη ο ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ συνεχίζουν να μας…μαγεύουν καθημερινά με την ενημέρωση τους και τις τακτικές τους σε rapid test, σύνορα με Αλβανία κλπ.Θα επανέλθω στα της Περιφέρειας παρακάτω.

Παμε στους ελέγχους. Κλείνει λέει η Αστυνομία καταστήματα που δεν τηρούν τους Νόμους και ρίχνει και πρόστιμα. Αληθέυει οτι οι διατάξεις αλλάζουν μέρα παρά μέρα και κανείς δεν ενημερώνει τους καταστηματάρχες, με αποτέλεσμα να κλείνουν και μαγαζιά που είναι εντός τών ορίων;

Απο την άλλη και εφόσον οι ειδικοί μας λένε οτι δεν κολλάει την ώρα που πίνεις καφε, αλλά οταν είσαι ορθιος πρεπει να φοράς τη μάσκα γιατι κολλάει, αν βγεί κανεις μια βόλτα στο κέντρο και κάτσει για καφε, ας φανταστεί οτι ο δίπλα του που είναι θετικός απλα φτερνιστεί τι θα γίνει, αφου αποστάσεις δεν…Δεν γενικεύω. Υπάρχουν και πολλά καταστήματα που όλα τηρούνται κατα γράμμα.

Παμε τώρα στους πολίτες. Καλώς η κακώς, κατα τη γνώμη μου πολύ καλώς, πρέπει να φοράμε μάσκα παντού.Ατομική ευθύνη κλπ. Δεν μπορεί όμως ο κάθε π@π@ρας να τη φορά όπως θέλει. Τα κράνη μου θυμισε, τα οποία πολλοί τα έχουν για να προστατεύουν τους αγκώνες τους….Βάλτε τη σωστα. Να καλύπτει και τη μύτη και το στόμα.Αν δεν μπορείτε καθίστε σπίτι σας και στις επόμενες εκλογές μην ψηφίσετε. Δεν υπάρχει λόγος.

Και πάμε στο καλύτερο. Το Lockdown. Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες ενός χιτσκοκικού σεναρίου, σε συνδυασμό με στοίχημα Κομπότη-Βαγγέλα, για το αν θα μας κλείσουν η όχι. Κι εκεί που το ματς πήγενε για άσσο φούλ, τσάααααακ πάρε ενα διπλό απο τον Κούλη. Δεν μας έκλεισαν. Αν και εγω είμαι άνθρωπος της αγοράς και τη θέλω ανοιχτή για να μπορώ να παρέχω στην οικογένειά μου, θα πώ το εξής.Με αυξανόμενα κρούσματα καθημερινά, με επιβαρυμένα και τα 2 νοσοκομεία, με σχολεία να κλέινουν το ενα πισω απο το άλλο, τι ακριβώς σκέφτηκαν οι φωστήρες;

Και εδω όμως ο κόσμος το χει τούμπανο. Κάντε ένα πείραμα. Μπείτε στις ιστοσελίδες διακοπών και ψάξτε να βρείτε ξενοδοχεία στα Ζαγόρια και οχι μονο για το…πενταήμερο της 28ης Οκτωβρίου.Πενταήμερο για τους Θεσσαλονικείς φυσικά, αφου του Αγίου Δημητρίου είναι Δευτέρα, η Τρίτη κλασσικά απο τη σημαία και φτάσαμε Τετάρτη. Οι Θεσσαλονικείς παραδοσιακά λοιπόν σκάνε μύτη τέτοιες μέρες στα μέρη μας. Καλώς να έρθουν ώστε να ανταλλάξουμε και κρούσματα αφού και οι δύο περιοχές βράζουν στο ίδιο καζάνι. Καλά θα πάει αυτό.

Καταλαβαίνω τους Ξενοδόχους και όλους τους επαγγελματίες που περιμένουν αυτες τις μέρες να κάνουν κάτι ώστε να έχουν να πληρώσουν τα κερατιάτικα, αφου η Κυβέρνηση του έχει γράψει στα απαλά της (όνυχα). Ποιός μας λέει όμως αν απο βδομάδα τα κρούσματα αυξηθούν δραματικά δεν θα μας κλείσουν μέχρι το Πάσχα, εκτός του οτι θα υπαρχει κίνδυνος να έχουμε και θύματα, όπως πχ μια γυναίκα απο…ορεινό χωριό που έχασε τη ζωή της την προηγουμενη εβδομαδα;

Τότε θα πάρει κανεις την ευθύνη; By the way μπράβο στον Σπύρο το Ριζόπουλο που πήρε σαφή θέση στην πρόσφατη συνεντευξη του. Αλήθεια οι άλλοι της…αντιπολίτευσης (εδω γελάμε) τι κάνετε; όλα καλα;;

Πάρθηκε λοιπόν μια απόφαση. Να μέινουμε στο επίπεδο 3 και έχει ο Θεός.. Έχει όμως;;Θα τηρηθούν τα μέτρα; Θα υπάρχει Αστυνομία στα τουριστικά μέρη αυτές τις μέρες που θα διασφαλίζει τη τήρηση τους;Και εννοείται και στα Γιάννενα καθώς όλοι θα κάνουν την παραδοσιακή βόλτα απο αύριο.

Βλέπεις και να έρχεται και το πάλαι ποτέ παντοδύναμο Τσίρκο Medrano στο Πανηπειρωτικό, όπου αν και οι άνθρωποι επειδή είναι σοβαροί και χρόοονια στο κουρμπέτι ακύρωσαν προς το παρόν τις παραστάσεις τους, μαθαίνεις οτι θα ανοίξουν και Χριστουγεννιάτικα πάρκα και δεν ξέρεις προς τα που να αρχίσεις να βαράς και ποιόν.

Προς Θεού δεν θα σταματήσει η ζωή απο τον κορωνοϊό. Η ανθρωπότητα μην ξεχνάμε οτι έκανε ακομη και Παγκόσμιο Πόλεμο, εν μέσω της Ισπανικής γρίπης που θέρισε σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμου. Αλλά ας περιμένουμε όλοι λίγο να δουμε τι θα γίνει. Μην γίνουμε Ιταλία του Μαρτίου.

Φράγκα εναντίον Lockdown σημειώσατε ένα.

Αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν καταστάσεις θα ονοματιστούν απο βδομάδα όταν και θα παρθει η απόφαση να μας κλείσουν τελικά.

Γράψτε το αυτό. Μετά την 28η θα πέσει το λουκέτο. ¨Ολα συμφωνημένα σαν σάπιος σικέ αγώνας….

Υ.Γ. Κύριε Πρωθυπουργέ, σαν πολλά διαγγέλματα δεν νομίζεις οτι κάνεις;; Αφου είσαι τόσο large κάνε και ένα διάγγελμα να μας πείς και για το Oruc Reis. Μην περιμένεις να φτάσει Πειραιά….

Υ.Γ. 2 Θα τα πουμε πολυ πιο σύντομα απο όσο φαντάζεστε….