Ιόνια Οδός: Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Σήραγγα Κλόκοβας

Με την επιθεώρηση των εργασιών στις δίδυμες σήραγγες της Κλόκοβας στη Ρίζα Ναυπακτίας ολοκλήρωσε τη σημερινή του επίσκεψη στο εργοτάξιο της Ιονίας Οδού, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας, είδε από κοντά το έργο της διάνοιξης και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών σε όλο το μήκος του έργου, δηλαδή από το Αντίρριο μέχρι και τα Ιωάννινα.

Επίσης, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με εργαζόμενους στο εργοτάξιο, όπως επίσης και με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Σχετικά με την πορεία των εργασιών στην Ιόνια Οδό, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου το μεγαλύτερο κομμάτι του νέου αυτοκινητόδρομου θα έχει παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «η Ιόνια Οδός θα έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2017, εκτός από δύο σημεία, που έχουν συμπληρωτικά έργα, τα οποία αναμένεται να είναι έτοιμα μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού».

Σημειώνεται ότι οι δίδυμες σήραγγες της Κλόκοβας έχουν μήκος περίπου τριών χιλιομέτρων ανά κατεύθυνση. Οι εργασίες διάνοιξης ξεκίνησαν τον Μάιο του 2015 και ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Ιούνιο, οκτώ μήνες νωρίτερα από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

ypodomes.com