Καθαρή εντολή πρωτιάς ζήτησε ο Θ. Μπέγκας

Καθαρή εντολή πρωτιάς και συνεργασίας ζήτησε ο Θωμάς Μπέγκας από τους Γιαννιώτες που συμμετείχαν χθες το βράδυ, όχι σε μια κλασική προεκλογική συγκέντρωση αλλά σε μια «γιορτή της αλήθειας».
Με φόντο τις πιο όμορφες εικόνες της λίμνης, τα φωτισμένα καραβάκια και την ακρόπολη του Κάστρου, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος, έδωσε με σιγουριά το σύνθημα: «Πάμε για τη νίκη. Πάμε με την Αλήθεια. Πάμε με το χέρι στην καρδιά, να ανοίξουμε νέους ορίζοντες και νέους δρόμους συνεννόησης και ανάπτυξης».
Μια συγκέντρωση διαφορετική κι ένας λόγος όπου το πολιτικό μήνυμα του Θωμά Μπέγκα, κυριαρχούνταν από το συναίσθημα που εξέφραζε. «Απόψε στεκόμαστε στην καρδιά του μέλλοντός μας. Ζούμε στην ομορφότερη πόλη της Ελλάδας. Τα δικά σας χαμόγελα την κάνουν ακόμα ομορφότερη», είπε στην έναρξη της ομιλίας του και ευχαρίστησε όλους τους Γιαννιώτες για τη δύναμη που δίνουν στον ίδιο ως Δήμαρχο και την παράταξη του «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», «στην πιο μεγάλη, στην πιο πλατιά και ανεξάρτητη Δημοτική Ομάδα. Στο μεγαλύτερο και πιο ποιοτικό ψηφοδέλτιο των εκλογών της Κυριακής».
Αν κάποιος μπορεί να εκφράσει καλύτερα το πνεύμα συνεργασίας που φέρνει η απλή αναλογική και ο «Κλεισθένης» αυτός είναι ο σημερινός Δήμαρχος, ο Θωμάς Μπέγκας.

Χαρακτήρισε την παράταξη του «παράταξη συνεργασίας και λογοδοσίας» που δεν κάνει κατάχρηση εξουσίας και υπενθύμισε πως «το 2014 γκρεμίσαμε τα τείχη και κάναμε πράξη ένα νέο πολιτικό πολιτισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δώσαμε χέρια και γίναμε συνεργάτες με τη μειοψηφία. Ανοίξαμε τα Διοικητικά Συμβούλια και βάλαμε μέλη από όλες τις παρατάξεις, χωρίς να μας υποχρεώνει ο νόμος».
Γι’ αυτό ζήτησε «Καθαρή εντολή πρωτιάς και συνεργασίας. Για ένα Δημαρχείο ανοιχτό. Για ένα Δήμαρχο φιλικό. Για ένα μέλλον χωρίς αυταρχισμούς και παντογνώστες».

Τα χρήματα του δημότη,
τα σεβόμαστε όπως και τα δικά μας

Στην ομιλία του ο Θωμάς Μπέγκας δεν ασχολήθηκε με τις άλλες παρατάξεις, παρά μόνο έδωσε απάντηση σε κάτι που το έκαναν σημαία τους, «είτε από άγνοια, είτε για λόγους μικροπολιτικής»,όπως είπε, «βαφτίζοντας» το έργο που εξελίσσετε παντού, προεκλογικό. Είπε λοιπόν πως τα έργα θέλουν το χρόνο τους κι όποιος δεν τα κάνει για να πάρει ψήφους, σέβεται τα χρήματα των δημοτών και δεν τα σπαταλά σε προχειρότητες κι ανέφερε ως παράδειγμα τις λακκούβες που δεν μπορούσαν να αποκατασταθούν με βροχές αλλά αυτό θα συμβεί με άρτιο τρόπο τώρα που βελτιώθηκε ο καιρός.
Γιατί – όπως υποστήριξε- « Είμαστε Ηπειρώτες. Είμαστε νοικοκύρηδες. Την πόλη μας τη σεβόμαστε σαν το σπίτι μας. Και τα χρήματα του δημότη, τα σεβόμαστε όπως και τα δικά μας».
Μάλιστα επέμεινε: «Είμαι Ηπειρώτης, κι όσο ανοιχτός κι αν είμαι στην κριτική και στις αλλαγές, στα θέματα του δημοσίου συμφέροντος είμαι «αγύριστο κεφάλι».
Γι’ αυτό με εμπιστευτήκατε και γι’ αυτό είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή, θα μου δώσετε ξανά, την ευκαιρία να είμαι ο Δήμαρχός σας».

Τα ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ είναι
ο πρωταγωνιστής της Ελλάδας μετά την κρίση

Λέγοντας πως «δεν χρειάζεται πρόγραμμα, τα έχουμε όλα έτοιμα, μελετημένα και χρηματοδοτημένα. Στα Γιάννενα, το μέλλον συμβαίνει τώρα. ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ είναι ο πρωταγωνιστής της Ελλάδας μετά την κρίση», ο Θωμάς Μπέγκας αναφέρθηκε στα όσα έχουν σχεδιαστεί ήδη για το μέλλον, υπογραμμίζοντας πως «μέχρι το 2023, θα έχουμε αξιοποιήσει 150 εκατομμύρια από το νέο ΕΣΠΑ, για να κάνουμε πράξη τα Νέα Γιάννενα».
Έτσι αναφέρθηκε επιγραμματικά σε όσα θα συμβούν στο Δήμο Ιωαννιτών την επόμενη τετραετία, απαριθμώντας έργα όπως το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο της ΔΕΥΑΙ ύψους 50 εκατ ευρώ (το μεγαλύτερο στη χώρα) για την ολοκλήρωση των αποχετευτικών δικτύων και την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, όπως την ανάπλαση του παραλίμνιου μετώπου, όπως το μεγάλα αθλητικά έργα για τη νεολαία με χαρακτηριστικό το Αθλητικό-Προπονητικό Κέντρο στα Καρδαμίτσια και άλλα πολλά.
«Την Κυριακή, τα Γιάννενα δεν θα είναι μόνο ο πρώτος Δήμος στη Χώρα. Τα Γιάννενα, θα είναι η Πρωτεύουσα της Αλήθειας. Τα Γιάννενα, θα ανοιχτούν σε όλη την Ήπειρο, σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Τα Γιάννενα, είναι έτοιμα για το μέλλον», κατέληξε στην αναφορά του ο Θωμάς Μπέγκας.

Τιμή μου που είμαι φίλος σας

Ο συναισθηματικός τόνος και η θέρμη με την οποία απευθύνθηκε στους πολίτες κυριάρχησε σε όλη την ομιλία του Δημάρχου Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιου, Θωμά Μπέγκα. «Είναι Τιμή μου που είμαι φίλος σας. Και για σας, και για όλους τους Γιαννιώτες, για όλες τις Γιαννιώτισσες, θα είμαι πάντα ο Θωμάς. Ίσως δεν με βοηθάει το μικρό μου όνομα, αλλά σε εσάς είμαι πιστός. Γιατί κι εγώ σας πιστεύω. Σας εμπιστεύομαι . Σας θέλω πλάι μου. Σας θέλω, όλες και όλους κοντά μου. Κοντά μας», είπε κλείνοντας την ομιλία του και ανέβασε όλους τους υποψήφιους του συνδυασμού της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα» – και του 210 υποψήφιους- στην εξέδρα της εκδήλωσης, χαιρετώντας τους έναν έναν.
Ζήτησε δε από τον κόσμο να βάλει στα ψηφοδέλτια όλους τους σταυρούς που έχει δικαίωμα, αλλά το δικό του – όπως είπε- θα είναι «ασταύρωτο», γιατί «δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν σας και καμιά σας, είσαστε όλες και όλοι οικογένειά μου».