Καιρός: Σε κλοιό καύσωνα η χώρα -Στα ύψη ο υδράργυρος

Σε «καμίνι που βράζει» έχει μετατραπεί σήμερα ολόκληρη η Ελλάδα, εξαιτίας του κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η θερμοκρασία την Παρασκευή 31/07, σημειώνει άνοδο, ξεπερνώντας κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη του meteo.gr που ακολουθεί, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες θα εντοπίζονται στις πεδιάδες της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, στη Θράκη, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο και στη Ρόδο, ενώ στην Αττική ο υδράργυρος θα φτάσει στους 38 βαθμούς Κελσίου.

Θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία την Παρασκευή 31/07
Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 37 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 39, στην Ήπειρο από 19 έως 38 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 18 έως 41 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 39 και τοπικά 40 με 41 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 37, και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 35 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τους 38 βαθμούς, και στη Ρόδο τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ τοπικά και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/kaysonas-kaysonas-hartes-me-thermokrasies