Καλοκαιρία μέχρι την Τετάρτη με υψηλές θερμοκρασίες

Με γενικά καλές καιρικές θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα στην περιοχής μας, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Μεταβολή του καιρού αναμένουμε από το απόγευμα της Τετάρτης. Πιο αναλυτικά, σήμερα Κυριακή (16/2) αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 17-18 βαθμούς στα πεδινά και παράκτια, τους 11 στα ημιορεινά και τους 6 βαθμούς στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί στα 3 με 4 μποφόρ.

Τη Δευτέρα (17/2) αναμένεται ηλιοφάνεια με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 6 έως 19 βαθμούς στα πεδινά και παράκτια τμήματα, από 3 έως 13 στα ημιορεινά και από -2 έως 7 βαθμούς στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 3 με 4 και τοπικά τα 5 μποφόρ.

Την Τρίτη (18/2) αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με κάποιες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς στα πεδινά και παράκτια, από 3 έως 14 στα ημιορεινά και από 0 έως 7 στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βόρειοι-βορειοδυτικοί στα 3 με 4 μποφόρ.

Την Τετάρτη (19/2) προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός ως τις μεσημβρινές ώρες, όπου θα αναπτυχθούν νεφώσεις από τα δυτικά και βαθμιαία θα επεκταθούν σε όλη την περιφέρεια. Φαινόμενα αναμένουμε από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Με τα τωρινά μετεωρολογικά στοιχεία ο καιρός αναμένεται άστατος την Πέμπτη 20/2.
Epirusmeteo.gr