Καλοκαιρία με πιθανή πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού την Κυριακή

Ηλιοφάνεια στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας περιμένουμε την Παρασκευή και το Σάββατο (1-2/9) στα περισσότερα τμήματα της περιφέρειας. Οι καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε να μεταβληθούν από τις πρωινές ώρες της Κυριακής όπου τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν αρχικά στα βορειοδυτικά και στη διάρκεια της ημέρας θα επεκταθούν σε όλη σχεδόν την περιφέρεια, ενώ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Χαρακτηριστικό του καιρού του Σαββατοκύριακου θα είναι και η αυξημένη υγρασία, με αποτέλεσμα η αίσθηση της δυσφορίας τοπικά να είναι έντονη.
Η θερμοκρασία στη διάρκεια του τριημέρου θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς στα πεδινά τμήματα, από 20 έως 31 στα παράκτια, από 15 έως 32 στα ημιορεινά και από 12 έως 25 βαθμούς στα ορεινά τμήματα, ενώ την Κυριακή στις περιοχές όπου θα βρέξει οι μέγιστες θα κυμανθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων 3 έως 4 μποφόρ, ενώ την Κυριακή θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

epirusmeteo.gr