Καλωσορίστε τη νέα χρονιά με αποφασιστικότητα!

γράφει η Τάνια Ρούμκου

Η νέα χρονιά έχει μπει πια για τα καλά. Οδεύουμε προς το τέλος του Γενάρη, του πιο πνευματικού μήνα του χρόνου, καθώς τον πρώτο μήνα του νέου έτους γίνεται περισσότερος διαλογισμός, ανά τον κόσμο.Τον Ιανουάριο, η πλειοψηφία από εμάς στοχάζεται και  καταγράφει τους στόχους μας για τη νέα χρονιά και κάνουμε ένα πλάνο για την υλοποίησή τους.Ο Γενάρης όμως θεωρείται και ο μήνας των Αγγέλων! Καθώς πολλοί άνθρωποι όλων των θρησκειών, διαλογίζονται και προσεύχονται με περισσότερο ένταση αυτό το μήνα,η συνειδητότητά μας γίνεται πιο αιθέρια και αγγελική, για να πιάσει τα αγγελικά και θεϊκά μηνύματα που είναι ιδιαίτερα διάχυτα αυτή την περίοδο. Με αρωγό τις θεϊκές δυνάμεις, η αποφασιστικότητά μας αυξάνεται και είναι πιο εύκολο να υλοποιήσουμε τους στόχους και τα όνειρά μας.

Για να έχουμε επιτυχία στην πραγματοποίηση των ονείρων μας, χρειάζεται αρχικά να έχουμε πάθος, αγάπη και πίστη σε αυτά που επιθυμούμε να πραγματοποιήσουμε, αλλά και αγνά κίνητρα σε κάθε δράση μας. Έπειτα να υπερπηδήσουμε τα πιθανά εμπόδια της αδράνειας, που συχνά είναι, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, ο φόβος της αλλαγής, η έλλειψη πειθαρχίας και θέλησης, συναισθήματα απογοήτευσης από προηγούμενες αποτυχημένες μας προσπάθειες και οι αρνητικές επιρροές που ενδεχομένως να δεχόμαστε από το οικογενειακό ή εργασιακό περιβάλλον μας.  Όταν δουλέψουμε με όλα τα παραπάνω και πιστέψουμε περισσότερο στον εαυτό μας, τότε «η αποφασιστικότητα, θα είναι η γιρλάντα επιτυχίας γύρω από το λαιμό μας» και η επιτυχία των στόχων μας θα είναι εύκολη υπόθεση.Για να πραγματοποιήσετε επιτυχώς τα σχέδιά σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω τέσσερα βήματα: α) Αποφασίστε ξεκάθαρα τι θέλετε, καταγράψτε το και κάντε ένα σχέδιο υλοποίησης του στόχου σας, αφού πρώτα καθίσετε σε ενδοσκόπηση, διαλογισμό ή προσευχή. β) Αναλάβετε δράση.γ) Παρατηρήστε τι λειτουργεί και τι όχι, από αυτά που κάνετε. δ) Αλλάξτε προσέγγιση αν χρειαστεί. Γίνετε ευέλικτοι και αφεθείτε στους διαφορετικούς τρόπους που σας φέρνει η ζωή για να υλοποιήσετε τους στόχους σας, από αυτούς που ενδεχομένως είχατε οι ίδιοι σκεφτεί να ακολουθήσετε. Και κυρίως ζητήστε Θεϊκή και Αγγελική βοήθεια.Μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε εκπληκτικά πράγματα. Με αρωγό τη Θεϊκή δύναμη όμως, μπορούμε να κάνουμε θαύματα!

 

ΕΡΓΑΣΙΑ: Καταγράψτε όλους τους στόχους σας για τη νέα χρονιά σε μία κόλλα χαρτί και έπειτα κλείστε την σε ένα φάκελο και από έξω γράψτε το όνομα και το επίθετό σας.Σφραγίστε τον και του χρόνου το Γενάρη, ανοίξτε το φάκελό σας και δείτε πόσο υλοποιήσατε τους στόχους σας.Για να έχετε επιτυχία στην υλοποίηση των ονείρων σας, χρειάζεται να γράψετε τους ίδιους στόχους σας στο σημειωματάριό σας και να φτιάξετε ένα πλάνο για να τους πραγματοποιήσετε. Για τη γρήγορη υλοποίησή τους, ας τους επαναλαμβάνετε καθημερινά. 

 

Συντάκτρια-συγγραφέας-ομιλήτρια

Ρούμκου Τάνια