Κανελόνια με σπανάκι,ανθότυρο & φέτα

Τη συνταγή επιμελείται ο Chef Γαβριήλ Τσεσμετζής

Μια συνταγή εύκολη γρήγορη για κάθε νοικοκυρά , που αποτελεί μια διαφορετική νότα στην από την κλασική συνταγή με κιμά.

Μερίδες 4  .  Βαθμός δυσκολίας 1 . Χρόνος προετοιμασίας 20’. Συνολικός Χρόνος 1:10’ .

Συστατικά:

16 Κανελόνια (4 ανά μερίδα)

500γρ Σπανάκι φρέσκο

200γρ Ανθότυρο

150γρ Φέτα (μαλακή)

100γρ Ημίσκληρο τυρί τριμμένο

2 Μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα

1 Στικ κανέλας

½ κ.σ. Πελτέ ντομάτας

250γρ Ντομάτα κονκασέ

50ml Ελαιόλαδο

Αλάτι , Ζάχαρη , Πιπέρι .

Οδηγίες εκτέλεσης:

Ξεκινάμε με τη σάλτσα , βάζοντας ένα τηγάνι στη φωτιά και προσθέτοντας το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μόλις καραμελώσει ελαφρώς βάζουμε τον πελτέ και μία πρέζα ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να δένει προσθέτουμε αμέσως το κονκασέ το στικ κανέλας και ένα ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να εξατμιστούν τα υγρά από τη σάλτσα μας αλλά όχι τελείως. Αφήνουμε στην άκρη το τηγάνι να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.

Συνεχίζουμε με το σπανάκι. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι . Μόλις πέσει ο όγκος του ελαφρώς , προσθέτουμε το σπανάκι, 50ml νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά έως ότου το σπανάκι να έχει χάσει την μάζα του και να έχει μαλακώσει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο το ψιλοκόβουμε .

Ετοιμάζουμε τη γέμιση προσθέτοντας σε ένα μπολ το σπανάκι , το ανθότυρο , τη φέτα , αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Γεμίζουμε ένα τα κανελόνια μας.

Σε ένα πυρέξ ή πυρίμαχο σκεύος  στρώνουμε τη μισή σάλτσα που ετοιμάσαμε και τοποθετούμε ανά τετράδες τα κανελόνια μας.

Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω και προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι ανάμεσα στα κανελόνια. Τέλος προσθέτουμε από πάνω από τα κανελόνια το τριμμένο ημίσκληρο τυρί και κλείνουμε με αλουμινόχαρτο το σκεύος μας.

Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 185 βαθμούς για 30 λεπτά στις αντιστάσεις σκεπασμένο με το αλουμινόχαρτο και άλλα 20 λεπτά έπειτα ξεσκέπαστο.

 

Σερβίρουμε ανά τετράδα με λίγο παρθένο ελαιόλαδο από πάνω.