Καταιγίδες και χαλάζι πλήττουν τη χώρα. Καταστροφές στα Τρίκαλα

Πλημμύρες, καταστροφές και πολλά προβλήματα άφησαν πίσω τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν την Τρίτη, 29 Ιουνίου σε πολλές περιοχές της χώρας.

Βροχές, καταιγίδες αλλά και χαλάζι πλήττουν τις τελευταίες ώρες την Αττική.

Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε τα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα τις περιοχές Κηφισιά, Λυκόβρυση, Εκάλη, Θρακομακεδόνες. Τα φαινόμενα σταδιακά επεκτάθηκαν και έφτασαν και στο κέντρο της πρωτεύουσας ενώ η κακοκαιρία έπληξε και πολλές περιοχές της επαρχίας.

Μάλιστα σε κάποιες περιοχές έπεσαν μεγάλα κομμάτια πάγου από τον ουρανό και ο αέρας ξήλωσε τέντες.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και η κυκλοφορία διεξαγόταν με μεγάλη δυσκολία.

Το ξαφνικό μπουρίνι στην Αττική προκάλεσε ορισμένα κυκλοφοριακά προβλήματα, χωρίς όμως να έχουν αποκλειστεί δρόμοι, εκτός από τον παράδρομο της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του 20ου χιλιομέτρου (στο ρεύμα της ανόδου), που έχει πλημμυρίσει από την έντονη βροχόπτωση. Ετσι, η Τροχαία κάνει αυτή την ώρα εκτροπή της κυκλοφορίας σε εκείνο το σημείο.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως αυτή τη στιγμή 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κυρίως από περιοχές των βορείων προαστίων.

 

Ισχυρή καταιγίδα εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή. Εκτός από την καταρρακτώδη βροχή κατά τόπους έπεσε χαλάζι ενώ οι ισχυροί δυτικοί άνεμοι έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό τοπίο.

Στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης από το 195ό χιλιόμετρο στα διόδια της Αγ. Τριάδας μέχρι το 223 χλμ στη Στυλίδα τα αυτοκίνητα αναγκάστηκαν να κινούνται με βήμα σημειωτόν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε χιλιάδες στρέμματα σήμερα αργά το μεσημέρι από έντονη χαλαζόπτωση, σε χωριά κυρίως του πρώην Δήμου Γόμφων, στον νομό Τρικάλων.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη, οι καταστροφές είναι ολοκληρωτικές, βυθίζοντας σε απογοήτευση τους παραγωγούς.

Όπως αναφέρει το trikalaola.gr, το μπουρίνι συνοδευόταν με χαλάζι στο μέγεθος κορόμηλου και η χαλαζόπτωση ήταν παρατεταμένη και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στα οπωροφόρα δέντρα, σιτηρά και στα ζαρζαβατικά.

 

newsbomb.gr