Κοινωνικό μέρισμα 2019: Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα για τις ενστάσεις

Άνοιξε τελικά σήμερα η πλατφόρμα για τις ενστάσεις όσων πολιτών απορρίφθηκαν  οι αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα. Η πλατφόρμα για τις ενστάσεις τέθηκε σε λειτουργία το πρωί της Παρασκευής, λίγο πριν τις 9 το πρωί.

Εκεί, οι απορριπτέοι μπορούν με απλά βήματα να καταθέσουν την ένστασή τους και να διαπιστώσουν αν μπορούν -τελικά- να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα ύψους 700 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, στην πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα: «Το Αίτημα Ένστασης υποβάλλεται από τη σελίδα της αίτησης σε περίπτωση μη έγκρισης. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που δεν εγκρίθηκαν λόγω ΙΒΑΝ σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. οικ. 2/89030/ΔΛΤΠ και έχουν ενημερωθεί σχετικά κατά την υποβολή της αίτησης», ενώ για τα αίτηματα ένστασης αναφέρει πως συγκεντρώνονται από την ΗΔΙΚΑ και θα διαβιβαστούν στην ΑΑΔΕ για περαιτέρω επεξεργασία.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr θα δέχεται αιτήσεις έως τις 26 Δεκεμβρίου. Νωρίτερα η ΗΔΙΚΑ είχε βγάλει διευκρινήσεις σχετικά με την συμπλήρωση των ενστάσεων. 

aftodioikisi.gr