Κορυφαία Ευρωπαία αθλήτρια για το 2017 η Κατερίνα Στεφανίδη

Ως κορυφαία Ευρωπαία αθλήτρια για το 2017 βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου η χρυσή ακοντίστρια Κατερίνα Στεφανίδη στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης είχε ως αντιπάλους της την Μαρίγια Λασιτσκένε από την Ρωσία (άλμα εις ύψος), την Ναφισάτου Τιάμ από το Βέλγιο (έπταθλο) και την Ανίτα Βλόντατρσικ από την Πολωνία (σφυροβολία).

Είναι μάλιστα η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο.

Μετά τη βράβευσή της η Κατερίνα Στεφανίδη δήλωσε:

«Το 2017 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για εμένα. Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται να συγχαρώ όλους τους νικητές, αλλά και τους υπόλοιπους αθλητές που ήταν υποψήφιοι. Το να είμαι συνυποψήφια με την Μαρίγια, την Τίαμ και την Ανίτα και να κερδίσω μάλλον θα πρέπει να μετρήσετε ξανά τις ψήφους» είπε με μια δόση χιούμορ και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον προπονητή του μου ο οποίος τυγχάνει να είναι και σύζυγος μου. Για όσους έχουν την περιέργεια πρώτα έγινε σύζυγός μου και μετά προπονητής μου. Το κάναμε με το λάθος τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, όλους όσους με ψήφισαν, αλλά ακόμα και εκείνους που δεν με ψήφισαν.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα η συγκεκριμένη ψηφοφορία διαδίδει το άθλημα μας σε όλο τον κόσμο και στην Ευρώπη περισσότερο. Για αυτό θεωρώ ότι το γεγονός ότι ο κόσμος ψήφισε ήταν το σημαντικότερο από όλα. Ήθελα επίσης να πω ότι παρακολουθούσα αυτά τα βραβεία για πολλά χρόνια. Ασχολούμαι με το επί κοντώ εδώ και 17 χρόνια και ασχολούμαι με το στίβο εδώ και 20 χρόνια. Παρακολουθούσα αυτή την εκδήλωση εδώ και πολλά χρόνια και για αυτό είναι τόσο ιδιαίτερη για εμένα αυτή η βράβευση. Είναι πραγματικά μία μεγάλη τιμή για εμένα. Θεωρώ ότι είναι μία τιμή και για τη χώρα μου. Είμαι η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά τον τίτλο και θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα φέρει αρκετά νέα παιδιά στον στίβο».

kathimerini.gr