Κορωνοϊού το ανάγνωσμα….

Καταρχήν να ευχηθώ και εγώ για τα χθεσινά γενέθλια του epirusnow.gr χρόνια πολλά!! Και πρέπει να είναι πολλά για να μπορώ και εγω και οι υπόλοιποι αρθρογράφοι να καταθέτουμε ελεύθερα την άποψη μας επι παντός επιστητού. Βαστέτε γερά παιδιά και ο κόσμος είναι δίπλα σας.

Σήμερα ο κορονοιός και για πολλές μέρες ακόμη φοβάμαι, έχει την τιμητική του. Οπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, είχαμε και τα πρώτα κρούσματα στην Ήπειρο. 7 στο σύνολο ώς τώρα, αρκετά περισσότερα πιστεύω στη συνέχεια, στην Παραμυθιά. Και ενώ πλάκωσε ο ΕΟΔΥ, κλείσαν σχολεία κλπ και γενικά οι ιχνηλατήσεις προχωρούν γρήγορα, θα βγεί ένα αποτέλεσμα. Ενα νούμερο.

Όποιο και αν είναι το νουμερο αυτό προσωπικά αναμένω και αναλυτικά το πώς έφτασε ο ιός εκεί.Και μη μου πεί κανείς περι προσωπικών δεδομένων gdpr και @@ μάντολες. Έχει βγει λοιπόν μια βρώμα οτι το κρούσμα το πρώτο ήταν εισαγόμενο, αλλά λόγω της επαγγελματικής ενασχόλησης μέλους της οικογένειας, το οποίο όταν παρουσίασε τα συμπτώματα, αποκρύφτηκε με τη γνωστή συνέχεια. Ελπίζω και το λέω με κάθε επιφύλαξη να είναι ραδιο αρβύλα γιατί αν δεν είναι τότε θα πρέπει να μάθουμε την πλήρη αλήθεια, η οποία θα συνοδευτεί με την παραδειγματική τιμωρία αυτού που φταίει.

Και το λέω αυτό με όλο το θάρρος γιατι έχουμε μπροστά πολύ δρόμο και ίσως υπάρχουν και άλλοι….εξυπνάκηδες. Και ενώ 1η Ιουλίου ανοίγουν και επίσημα τα σύνορα, και τα καλοταισμένα απο την Κυβέρνηση ΜΜΕ διαφημίζουν τον επίγειο παράδεισο που λέγεται Ελλάδα στα δελτία ειδήσεων, λές και είναι ταξιδιωτικές εκπομπές,  βλέπω αδυναμία ελέγχου πιο βασικών πραγμάτων.

Μαθαίνω πχ περιπτώσεις συμπολιτών που λέει και ο Τσιόδρας, οι οποίοι επέστρεψαν απο χώρες της Β. Ευρώπης που είναι στην κόκκινη λίστα, και αντί να κάτσουν καραντίνα 14 μέρες βάσει νόμου, κόβουν βόλτα σε σούπερ μαρκετ, εκκλησίες κλπ. Αν λοιπόν εκείνοι δεν είναι διατεθιμένοι να κάτσουν στα αυγα τους για το προβλεπόμενο διάστημα, φταίω εγω μετα που θα φάω το τοπικό lockdown;

Δυστυχώς φέτος προβλέπω δύσκολο καλοκαίρι φίλοι μου.  Αφού λοιπόν δεν κατανόουμε τα βασικά, η μόνη λύση είναι τέστ σε όλους. Όποιος περάσει σύνορο, υποχρεωτικά θα κάνει τέστ. Και με δικά του έξοδα θα πρότεινα εγώ, αφου είναι τόση μεγάλη η… κάψα του να έρθει και φέτος. Θα μου πείτε βέβαια, ρε φίλε πάει ο τουρισμός ετσι.

Μα πήγε ήδη.Τα  νούμερα λένε ήδη την αλήθεια και θα την πούν και στο τέλος του καλοκαιριού. Υπάρχουν τρόποι να βοηθηθούν αυτοί που επλήγησαν. Για σκεφτείτε τα 30 μύρια που μοιράστηκαν στα ΜΜΕ- ερπετά να δινόταν υπο τη μορφή επιδοματος για εσωτερικό τουρισμό.Και πόσα ακόμη χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν. Φυσικά με τη μορφή επιδότησης και όχι…δανείου. Αλλά βλέπετε έπρεπε να φάνε με χρυσα κουτάλια φίλοι, κουμπάροι κλπ. Κανονικότητα δηλαδή. Εαν και όποτε βγεί η λίστα στον αέρα θα επανέλθω….

Θα το σώσετε σε δύο μήνες κύριοι;; Η δεν θα μείνει τίποτα όρθιο απο Σεπτέμβρη και μετά; Κάνατε τις επιλογές σας και εμείς κλασσικά θιασωτες του αποτελέσματος.

Πρός το παρόν σταματώ εδώ ευχόμενος να μην υπάρξει επιδείνωση στην Παραμυθιά και να βάλουν έστω και τώρα μυαλό αυτοί που δεν λογαριάζουν τίποτα.

Τα ξαναλέμε.