Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με τις τράπεζες από Δευτέρα

Προσαρμογή στις συνθήκες και στη ροή εξυπηρέτησης των πελατών τους στα καταστήματα αποφάσισαν οι ελληνικές τράπεζες, με στόχο να διαφυλαχθεί η υγεία και ασφάλεια του συναλλακτικού κοινού και των εργαζομένων.

Αυτό αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων, όπως και το σύνολο των δραστηριοτήτων του τραπεζικού τομέα και μεταξύ αυτών και η τροφοδοσία των ΑΤΜ.

Προτιμήστε e-banking και κάρτες

«Στο πλαίσιο, ωστόσο, των μέτρων πρόληψης ενθαρρύνουμε το συναλλακτικό κοινό να περιορίσει τη διενέργεια συναλλαγών με φυσικό τρόπο, όπως επίσης και τη χρήση μετρητών και να επιλέξει ένα από τα πολλά σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας, ιδίως δε τις ανέπαφες συναλλαγές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε την Παρασκευή το βράδυ.

Με έλεγχο η ροή πελατών στα φυσικά καταστήματα

«Για όσους επιλέξουν, παρά την παραπάνω σύσταση, την εξυπηρέτηση με φυσικό τρόπο στο υποκατάστημα εντός του ισχύοντος ωραρίου, σημειώνουμε ότι θα υπάρξει προσαρμογή στις κρατούσες συνθήκες, ιδίως στη ροή εξυπηρέτησης, ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία και ασφάλεια του συναλλακτικού κοινού και των εργαζομένων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ως εκ τούτου, μετά από την είσοδο συγκεκριμένου αριθμού πελατών, οι πόρτες θα κλείνουν μέχρι να μειωθούν σε ανεκτά επίπεδα και να υπάρξει εκ νέου πρόσβαση στα καταστήματα.