Κότες τρίλειρες και μακροπουπουλάτες…..

Τελικά φαίνεται πως οτι γράφαμε περι πολεμικής εμπλοκής Ελλάδας-Τουρκίας στο προηγούμενο άρθρο τις…κρίσιμες μέρες του Ιουλίου, μάλλον ήταν αποτέλεσμα συναισθηματικής φόρτισης, παρά σωστή εκτίμηση των πραγμάτων. Και εξηγούμαι.

Απο χτές το Oruc Reis πλέει ανενόχλητο ΜΕΣΑ στην υφαλοκρυπίδα μας και εμείς το…μαλώνουμε ανα 15 λεπτά να φύγει γιατι τα…νερά είναι δικά μας. Τα χρυσοπληρωμένα καναλια, sites,ραδιοφωνα κλπ αυτή τη φορά παίζουν άλλα θέματα, ενω προτάσσουν τις διπλωματικές μαραθώνιες ενέργειες της Κυβέρνησης προκειμένου να σταματήσει ο Ερντογάν τις προκλήσεις.

Το σκηνικό ακριβώς ίδιο με τα τέλη Ιουλίου. Η αντίδραση;;;; Καμία.Και λές, τι δι@ολο γίνεται;

Τί άλλαξε μέσα σε δέκα μέρες;; Φοβάμαι οτι τα έχουν βρεί σε όλα, και απλά μοιράζουν σανό και στις δύο πλευρές…Επίκειται γκριζάρισμα, αλα Ϊμια..Και μάλιστα με ανυπολόγιστες συνέπειες. Τα όσα λέει η Κυβέρνηση περι θορύβων που δεν επιτρέπουν τις έρευνες, και ενώ το καράβι έχει ήδη ρίξει καλώδια είναι μ@λακίες. Αν είναι έτσι ας παίζουν στη διαπασών τσιφτετέλια απο τα δικά μας καράβια και λύθηκε το πρόβλημα. Το θέμα είναι οτι ο παρανοικός δικτάτορας Ερντογάν θα σε βάλει να κάτσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα σε ξεβρακώσει.

Γιατί όλοι στην προηγούμενη κρίση έλεγαν οτι εαν το καράβι ρίξει καλώδια θα αντιδράσουμε στρατιωτικά. Τώρα;;Άρα το συμπέρασμα είναι ένα:Κότες τρίλειρες και μακροπουπουλάτες.

Και αναφέρομαι με αυτό μόνο στους πολιτικούς, οι οποίοι στο φόβο της απώλειας της καρέκλας και της… μάσας δίνουν κομμάτι κομμάτι και σιγά σιγά τη χώρα όπου τους πούνε.

Δεν επεκτείνομαι περεταίρω γιατι δεν έχει νόημα. Ο Ερντογάν καταλαβαίνει μόνο απο ισχύ.Να του δείξεις οτι εδω που ήρθες θα φύγεις με την ουρά στα σκέλια για να μη πω τίποτα βαρύτερο.Συμβούλια Ασφαλείας, Ε.Ε. κλπ τα έχει γραμμένα κανονικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ή Κούλης, η Μωυσής, πρέπει να ξυπνήσει τώρα. Για να φύγουν τα “Κούλης” και “Μωυσής”, απο τα ονόματα που θα τον συνοδεύουν στην ιστορία και να μείνει το όνομά του. Έχει μια ιστορική ευκαιρία. Ακόμα την έχει. Εκτός και αν όπως προείπα είναι όλα μιλημένα και απο πρίν συμφωνημένα που  λέει και το τραγούδι.Θα φανεί.

Και αυτή τη φορά κανείς δεν θα φάει το παραμύθι σας. Ουτε σε συνδυασμό με lockdown ουτε με τίποτα άλλο.

Υπάρχει όμως και μια ελπίδα!Ξέρετε οτι οι στρατιωτικοί είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα απο καιρό. Δεν παίρνουν όμως την πολιτική εντολή να προχωρήσουν. Κι αν πάρει πρωτοβουλία κάποιος… τρελός και στείλει το Oruc Reis στο πάτο;Το θεωρείτε απίθανο; Η νομίζετε οτι οι στρατιωτικοί δεν καταλαβαίνουν οτι φθείρεται το Ελληνικό Ναυτικό αν κάθε βδομάδα κυνηγάμε τα Τουρκικά καράβια στις θαλασσές ΜΑΣ;;

Πρός του πολιτικούς: Είστε Κότες τρίλειρες και μακροπουπουλάτες. Αν σας έχει μείνει λίγη μπέσα πάνω σας, τραβάτε σπίτια σας. Και αν ποτέ προκύψει μια αδέσμευτη Κυβέρνηση στην Ελλάδα, θα πάρετε αυτό που πραγματικά σας αξίζει. Και δεν είναι η φυλακή.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, δώστε την κατάλληλη εντολή και διαψεύστε όλους εμάς που πιστεύουμε αυτά που γράφω. Και εδώ είμαστε θα τα πάρω όλα πίσω.