Λουκέτο από σήμερα σε σχολεία και πανεπιστήμια- Τα σενάρια για παράταση της σχολικής σεζόν

Κλειστά είναι από σήμερα και για 14 ημέρες όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μετά από απόφαση της κυβέρνησης λόγω κορωνοϊού.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων, πανεπιστημίων, καθώς και των φροντιστηρίων, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών, μετά την άνοδο των κρουσμάτων στη χώρα. Αυτό προκάλεσε και ερωτήματα για το πως θα εξελιχθεί η σχολική χρονιά, με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να απαντά πως αυτή «δεν θα χαθεί» και πως θα εξεταστούν όλα τα πιθανά σενάρια για να καλυφθούν οι χαμένες μέρες.

Κεραμέως: Αν χρειαστεί, μαθήματα και πάνω στο Πάσχα
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, και την ΕΡΤ, τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για το διδακτικό έτος. «Θα ολοκληρωθεί κανονικά η σχολική χρονιά, δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι μαθητές και οι φοιτητές», σχολίασε, τονίζοντας πως αντί για 45 λεπτά, οι διδακτικές ώρες θα μειωθούν σε 35 λεπτά. Παράλληλα, ήδη έχουν κοπεί οι εκδρομές, ενώ κόβονται και οι περίπατοι των σχολείων που είναι δύο ανά μήνα. Αρκετά σχολεία έχουν χάσει ήδη αρκετές ημέρες διδακτέας ύλης και σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, υπάρχουν σενάρια να επεκταθεί η σεζόν ή να γίνουν μαθήματα ακόμη και κοντά στο Πάσχα.
«Θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα σε ημέρες των διακοπών για το Πάσχα». Εφ’ όσον παραταθούν τα μέτρα, δεν αποκλείεται και η παράταση του διδακτικού έτους».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-loyketo-se-sholeia-senaria-gia-tin-sezon