Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου η επιστροφή φόρου σε όσους δεν έχουν ΕΝΦΙΑ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βασανιστική αναμονή της επιστροφής τελειώνει, αφού μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν τα οφειλόμενα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και ειδικά στις περιπτώσεις εκείνων που δεν έχουν ακίνητα στην κατοχή τους, που σημαίνει δηλαδή ότι δεν έχουν την υποχρέωση να καταβάλουν ΕΝΦΙΑ.

 

Το σύστημα μπλόκαρε μέσα στον Αύγουστο γιατί η εν εξελίξει εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ άνοιξε τον δρόμο των αυτεπάγγελτων συμψηφισμών, καθώς πλέον η διασταύρωση των φορολογικών στοιχείων μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) είναι αυτοματοποιημένη.

Η ΑΑΔΕ έχει ενεργοποιήσει πλέον νέο πληροφοριακό σύστημα μέσω του οποίου οι εφορίες πραγματοποιούν κάθε χρόνο αυτόματους συμψηφισμούς επιστροφών φόρου εισοδήματος με όσες μηνιαίες δόσεις οφειλών ΕΝΦΙΑ υπολείπονται να καταβληθούν και δεν έχουν λήξει.

Μάλιστα, αν δεν υπάρχουν οφειλές ΕΝΦΙΑ, θα συμψηφίζει τις επιστροφές φόρου που εκκρεμούν από προηγούμενο έτος με φόρους του τρέχοντος έτους τους οποίους οφείλουν οι δικαιούχοι των επιστροφών.

Διαβάστε περισσότερα: Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου η επιστροφή φόρου στους δικαιούχους – Dikaiologitika News