Μήπως πρέπει επιτέλους να πάψουμε να ασχολούμαστε με τα «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ»;-Άρθρο του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων

Παρακολουθώντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές, ένα έργο που έχει πάντα ως βασικό σενάριο τη μετάθεση της λύσης των προβλημάτων στο μέλλον (εις το διηνεκές). Δυστυχώς όμως για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ η ώρα του λογαριασμού έφτασε. Σίγουρα, κάτι θα σκεφτούν για να εξαπατήσουν και πάλι τους συμπολίτες μας και να κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμα.

Λίγος χρόνος ακόμα, μόνο αυτό τους νοιάζει.

Το ερώτημα που γεννάται είναι, μήπως πρέπει επιτέλους ως κοινωνία να πάψουμε να ασχολούμαστε με τα «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» και να ψάξουμε την πραγματική αιτία, την πηγή, τη ρίζα του κακού. Κάθε αποτέλεσμα, κάθε κατάσταση που προκύπτει στην καθημερινότητα του πολίτη είναι η πραγματική κατάληξη μιας αρχικής ενέργειας, οτιδήποτε αντιμετωπίζουμε ως πολίτες έχει να κάνει με την αιτιώδη συνάφεια που υπάρχει μεταξύ αιτίου και αιτιατού, μεταξύ πραγματικής αιτίας και αποτελέσματος. Στην περίπτωση μας, η πραγματική αιτία είναι ο Λαϊκισμός και το Πολιτικό Κόστος και το αποτέλεσμα είναι η εξαπάτηση, η φτωχοποίηση και η εξίσωση προς τα κάτω.

Πιο συγκεκριμένα στο θέμα των εργαζομένων στην καθαριότητα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αποφάσισε με δική της ευθύνη να ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων τρεις φορές και μάλιστα τάζοντας μονιμοποιήσεις προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους. Αυτό το γεγονός λοιπόν, είναι η αρχική ενέργεια, η πραγματική αιτία, ο Λαϊκισμός, το Πολιτικό Κόστος. Σήμερα έχει προκύψει μια δύσκολη κατάσταση όπου 12.000 εργαζόμενοι βρίσκονται εν ομηρεία, αφού άλλα τους υποσχέθηκε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και άλλα αντιμετωπίζουν στην πραγματικότητα με βάση το Σύνταγμα και τους Νόμους. Αυτό το γεγονός είναι το αποτέλεσμα, το αιτιατό, η εξαπάτηση, η φτωχοποίηση.

Κανένα αποτέλεσμα δεν είναι ορφανό!

Το πιο λυπηρό είναι το γεγονός πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προσπάθησαν να εμπαίξουν το Σύνταγμα και τους Θεσμούς. Από την καταψήφιση ΠτΔ το 2014 ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, μέχρι το πλήθος αντισυνταγματικών νόμων και διατάξεων που ως συγκυβέρνηση προσπαθούν να επιβάλλουν.

Επιτέλους αυτή η τόσο επικίνδυνη για τον τόπο μας συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ας καταλάβει ότι η οποιαδήποτε απόφαση ή ενέργειά της έχει αντίκτυπο σε όλους μας και κυρίως στα παιδιά μας. Ας πάψει να κοροϊδεύει και να εξαπατά τον ελληνικό λαό για μερικές ψήφους, μόνο και μόνο για να κερδίσει πολιτικό χρόνο, παρατείνοντας την εξουσία της.

Ένα είναι σίγουρο, έχουν πλέον ωριμάσει οι συνθήκες και στη χώρα μας και η κοινωνία παύει σιγά σιγά να ασχολείται με τα «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ», η κοινωνία βλέπει πλέον και αντιλαμβάνεται την πραγματική αιτία, την πηγή, τη ρίζα του κακού.

 

Σπύρος Βασιλείου

Πρόεδρος Νομαρχιακής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Ιωαννίνων