Μαίνονται οι μάχες στο Κίεβο- Εφιαλτική νύχτα

Οι σειρήνες ουρλιάζουν και πάλι ανατριχιαστικά στο Κίεβο μετά από μια εφιαλτική νύχτα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι Ουκρανικές δυνάμεις μετά από σφοδρές οδομαχίες κατάφεραν να κρατήσουν τους Ρώσους εισβολής μακριά από το κέντρο της πρωτεύουσας.

Λυσσαλέες μάχες διεξάγονται σε πολλά μέτωπα της χώρας με τους Ρώσους να σφυροκοπούν στόχους και τους Ουκρανούς να προβάλουν λυσσαλέα αντίσταση.

ADVERTISEMENT
198 Ουκρανοί νεκροί από την «ρωσική επιθετικότητα»
Ωστόσο, πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος. Δημοσιεύματα σήμερα το πρωί από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρουν ότι σχεδόν 200 Ουκρανοί, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της «ρωσικής επιθετικότητας». Τις πληροφορίες μετέδωσε αρχικά το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τον Ουκρανό υπουργό Υγείας. Ο Βίκτορ Λιάσκο δήλωσε ότι 1.115 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 33 παιδιά. Δεν ήταν σαφές εάν αναφερόταν μόνο σε απώλειες αμάχων.

Οι Ρώσοι επιμένουν: Εκτοξεύσαμε πυραύλους, αλλά κατά «στρατιωτικών στόχων»
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επιδρομές με πυραύλους κρουζ κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον στόχων στην Ουκρανία – αλλά ισχυρίστηκε ότι στοχοθέτησε αποκλειστικά στρατιωτικές υποδομές, καθώς εμφανίστηκαν τα βίντεο από το χτύπημα στην πολυκατοικία στο Κίεβο.

Πηγή: iefimerida.grΕισβολή στην Ουκρανία: Το Κίεβο αντιστέκεται στον Πούτιν -Οι Ρώσοι χτύπησαν και αμάχους – iefimerida.gr