Μεγάλη ανατροπή: Στους Ορίζοντες Ηπείρου προσχωρεί ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας Τάκης Παππάς

Την προσχώρηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ανοικτή Συμπαράταξη Πρέβεζας, κ. Δημήτρη (Τάκη) Παππά στους Ορίζοντες Ηπείρου, ανακοίνωσαν από κοινού σήμερα στα Γιάννενα, ο κ. Παππάς και ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις που έκαναν:

Δήλωση Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Ανοικτή Συμπαράταξη Πρέβεζας» και Δημοτικού Συμβούλου, κ. Δημήτρη (Τάκη) Παππά για την ένταξη του στην Ανεξάρτητη Περιφερειακή Παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου-Περήφανοι Ξανά!»

«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας ανακοινώνω σήμερα την ενσωμάτωση μου ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοικτή Συμπαράταξη Πρέβεζας» στην ανεξάρτητη περιφερειακή παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου – Περήφανοι Ξανά!» με επικεφαλής τον κ. Σπύρο Ριζόπουλο.

Ως εκ τούτου δεν θέτω υποψηφιότητα για Δήμαρχος στον Δήμο Πρέβεζας αλλά όμως συνεχίζω αυτοδιοικητικά όπως στις τελευταίες μου δηλώσεις και συντάσσομαι σε έναν μεγαλύτερο αλλά και ωραιότερο αγώνα, αυτόν της διεκδίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου από την παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Σπύρο Ριζόπουλο.

Προχωρώ σε αυτήν την κίνηση γιατί είμαι πεπεισμένος ότι τα προβλήματα του τόπου μου, της Πρέβεζας, ξεπερνούν πλέον τα όρια και την δικαιοδοσία του Δήμου Πρεβέζης. Είναι πολύ πιο σύνθετα και απαιτούν συνεργασίες ευρύτερες σε επίπεδο Περιφέρειας για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία, οι διοικητικές δομές, τα ευρωπαϊκά κονδύλια, είναι εργαλεία-κλειδιά για όποιον θέλει να κάνει αναπτυξιακή πολιτική, και αυτά θα βρίσκονται στα χέρια της κατάλληλης περιφερειακής αρχής που θα κληθεί να διαχειριστεί τις τύχες της Ηπείρου για τα επόμενα χρόνια. Η Περιφέρεια Ηπείρου, έτσι όπως την οραματίζεται ο Σπύρος Ριζόπουλος αξιοποιώντας την λογική της Περιφερειακότητας, μπορεί να αποτελέσει τον μοχλό ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής. Μπορεί να μετατραπεί σε μια πραγματική μηχανή επίλυσης προβλημάτων και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη ζωή μου έχω μάθει να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μου. Το αποδείξαμε τα τελευταία χρόνια στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου τιμώντας το 47% των συμπολιτών μας που μας εμπιστεύθηκε με την ψήφο του. Σαν ανοιχτή συμπαράταξη (Α.Σ.Υ.Π) θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ακόμη πιο δυνατά τους 8 μήνες που απομένουν για την ολοκλήρωση της θητείας μας. Το ίδιο σκοπεύω να κάνω και στο μέλλον. Θεωρώ λοιπόν πως μέσα από την μάχη για την Περιφέρεια Ηπείρου θα είμαι πολύ πιο χρήσιμος και πολύ πιο αποτελεσματικός για ολόκληρο τον νομό Πρεβέζης.

Από σήμερα ξεκινώ την εσωτερική διαβούλευση με τα μέλη και τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής μας παράταξης προκειμένου να συμπορευθούν ακόμα περισσότερα έμπειρα στελέχη στην προσπάθεια των Οριζόντων Ηπείρου.

Και σύντομα θα έχω την χαρά να περπατήσω μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Σπύρο Ριζόπουλο στους δρόμους και της πλατείες της Πρέβεζας. Και μαζί να προχωρήσουμε και σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με τα μέσα ενημέρωσης της Πρέβεζας με επίκεντρο το όραμα των Οριζόντων Ηπείρου για τον νομό μας.

Σας ευχαριστώ»

Υ.Γ.: Είμαι από τα ιδρυτικά μέλη της Ν.Δ. – ΟΝΝΕΔ – ΔΚΜ – ΝΟΔΕ και επί σειρά ετών, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.
Νοιώθω άνετα σαν Νεοδημοκράτης που έχουμε την άνεση από την Ν.Δ. στα Αυτοδιοικητικά να επιλέγουμε ότι θεωρούμε καλύτερο για τον τόπο μας.
Πάντα μπροστάρης με τη Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές κ.τλ.

Δήλωση Επικεφαλής Ανεξάρτητης Περιφερειακής Παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου-Περήφανοι Ξανά!» Σπύρου Ριζόπουλου για την ένταξη του κ. Δημήτρη Παππά, στους «Ορίζοντες Ηπείρου»

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί βλέπω καθημερινά το όραμα μας για την Ήπειρο να παίρνει σάρκα και οστά, να γιγαντώνεται και να μεταλαμπαδεύεται και σε νέους και άξιους αγωνιστές της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών.

Είμαι όμως διπλά χαρούμενος γιατί σήμερα ανακοινώνουμε την ενσωμάτωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοικτή Συμπαράταξη Πρέβεζας» του Δημήτρη (Tάκη) Παππά, Πολιτικού Μηχανικού, στους «Ορίζοντες Ηπείρου».

Ο Δημήτρης Παππάς έχει αποδείξει μέσα από το έργο και την διαχρονική αυτοδιοικητική του πορεία τις τελευταίες δεκαετίες πως τιμά τον τόπο και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και θέτει στο επίκεντρο την Πρέβεζα και τα προβλήματα της, που επί 16 χρόνια υπηρέτησε ως Νομαρχιακός Σύμβουλος. Αγωνίζεται για καλύτερες υποδομές, καλύτερες κοινωνικές δομές, καλύτερη ποιότητα ζωής όλων μας. Με άλλα λόγια, αγωνίζεται για όσα θέτουμε και εμείς ως «Ορίζοντες Ηπείρου» στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας μέσα από την νέα αντίληψη της Περιφερειακότητας.

Οι σύγχρονες προκλήσεις και το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ήπειρος επιβάλλουν μια συνολική στρατηγική αντιμετώπιση τους που να καλύπτει όλη την Περιφέρεια. Κανένας νομός και κανένας Δήμος δεν μπορεί να πορευτεί μόνος. Αν δεν αποφασίσουμε να συμπορευθούμε και να διεκδικήσουμε μαζί μια καλύτερη μοίρα για την Ήπειρο στον νέο χάρτη της Ευρώπης τότε δυστυχώς η Περιφέρεια μας θα συνεχίσει να παραμένει τελευταία στους δείκτες διαβίωσης και εργασίας.

Θεωρώ πως ο Δημήτρης Παππάς έπραξε το σωστό και επέλεξε να δώσει τον αγώνα της αυτοδιοίκησης στις περιφερειακές εκλογές. Γιατί γνωρίζει ότι τα εργαλεία που διαθέτει η Περιφέρεια είναι πολύ πιο ισχυρά και αποτελεσματικά από τον Δήμο. Ο ίδιος διαθέτει τόσο την εμπειρία όσο και το ήθος και την ακεραιότητα που απαιτείται για να κάνουμε πράξη την έννοια της Περιφερειακότητας. Είναι άνθρωπος δοκιμασμένος και επιτυχημένος τόσο πολιτικά όσο και επαγγελματικά. Είναι δίπλα στους συμπολίτες του και όχι απέναντι ή μπροστά τους. Και είμαι σίγουρος πως η δική του συμπόρευση θα βρει και άλλους συνεχιστές εντός της δημοτικής του παράταξης και των υποστηρικτών του προκειμένου να γίνουμε όλη μια ομάδα και να πορευτούμε μαζί μέχρι την τελική νίκη στις εκλογές του Μαΐου.»