Μελιγγοί Δωδώνης: Ξεχωριστή βραδιά στα εγκαίνια της έκθεσης “NEKYIA” του R. Venezia

Τέχνη, μουσική, κοκτέιλ, φαγητό και καλοί φίλοι (χωριανοί, μέλη, φοιτητές, φωτογράφοι, κ.ά.) μαζεύτηκαν το Σάββατο το βράδυ, στο προαύλιο του Λαογραφικού Μουσείου Μελιγγών για τα εγκαίνια της έκθεσης του Ιταλού φωτογράφου  R o c c o   V e n e z i a, με τον τίτλο ΝΕΚΥΙΑ.

Η έκθεση που είναι συνδιοργάνωση της Αδελφότητας Απανταχού Μελιγγιωτών και του Δήμου Δωδώνης, και που ενεργοποιεί την έναρξη των εκδηλώσεων “ΜΕΛΙΓΓΟΙ – Καλοκαίρι 2016”, θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουλίου 2016. Λειτουργεί στην Πινακοθήκη Μελιγγών και είναι ανοιχτή κάθε μέρα (πρωϊ 9:30 – 14:00 και απόγευμα 18:00-21:00) όπως και το Λαογραφικό Μουσείο στο ίδιο κτίριο.

egkainia meliggoi

Η βραδιά ξεκίνησε με παρουσίαση της έκθεσης και στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος του Δήμου Δωδώνης κ Χρήστος Ντακαλέτσης,και ο  Πρόεδρος της Αδελφότητας κος Περικλής Παππάς,οι οποίοι σύστησαν και έδωσαν το λόγο στον κ. Rocco Venezia.Τέλος τον λόγο πήρε και ο  εξαιρετικός και φημισμένος φωτογράφος κ. Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης, που έκανε μια  παρουσίαση του προσκεκλημένου φωτογράφου, από τη δική του καλλιτεχνική σκοπιά.

Στη συνέχεια, ακουλουθώντας τον κ. Venezia, οι καλεσμένοι περιηγήθηκαν στον χώρο της έκθεσης, όπου με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο ο κος Venezia, όσο και ο Δήμαρχος κ. Ντακαλέτσης εξήγησαν πολλά γύρω από το έργο ΝΕΚΥΙΑ (o κος Venezia) όσο και για το Νεκρομαντείο και τον Αχέροντας στην αρχαιότητα (ο κος Ντακαλέτσης).

Το βράδυ συνεχίστηκε με συντροφιά την εξαρετική μουσική των Human Feeling Trio, τα κοκτέιλ  και τα εδέσματα του μπουφέ που είχαν ετοιμάσει φίλοι και μέλη της Αδελφότητας .

Με τη συνοδεία της ορχήστρας που έπαιξε μέχρι αργά το βράδυ, φίλοι και χωριανοί κάθε ηλικίας, φοιτητές, φωτογράφοι, άνθρωποι της τέχνης, η ομάδα του Φεστιβάλ PHOTOMETRIA, όλοι με καλή διάθεση, πέρασαν μια ξεχωριστή και ευχάριστη βραδιά.

Επόμενη συνάντηση  απόψε το βράδυ, για την παρουσίαση του έργου ΝΕΚΥΙΑ του Rocco Venezia, όπου θα ακούσουμε και θα μάθουμε περισσότερο για τη διαδρομή του Αχέροντα, την πορεία από τον πάνω στον κάτω κόσμο, και τον ρόλο του “βαρκάρη”.