Με επιτυχία ο “2ος Δρόμος της Νίκης” στο ιστορικό Καλπάκι

Με μεγάλη ανταπόκριση και δυνατές συγκινήσεις ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Οκτώβρη στο Καλπάκι, ο “2ος Δρόμος της Νίκης”, ένας αγώνας αφιερωμένος στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την πατρίδα.

300 περίπου αθλητές έλαβαν μέρος στις δύο διαδρομές της διοργάνωσης 21km και 9km, με αφετηρία και τερματισμό το Δημαρχείο Πωγωνίου, στην κεντρική πλατεία Καλπακίου. Ο “2ος Δρόμος της Νίκης”, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Πωγωνίου “ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2019”, οι οποίες ξεκίνησαν την Κυριακή και θα ολοκληρωθούν την ιστορική μέρα της 28ης Οκτωβρίου.

Οι αθλητές που έλαβαν μέρος στον “2ο Δρόμο της Νίκης”, διήλθαν από ιστορικούς χώρους, οι οποίοι αποτέλεσαν την νικηφόρα γραμμή άμυνας των Ελλήνων απέναντι στα Ιταλικά στρατεύματα και στόχος του Δήμου Πωγωνίου ήταν να γίνουν γνωστά τα σημεία όπου εκτυλίχθηκαν οι ιστορικές μάχες των Ελλήνων, στο Έπος του ’40.

Ο «2ος Δρόμος της Νίκης», στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο λόγω της σημαντικής συμμετοχής όσο και λόγω της άριστης διοργάνωσης.

Πριν την εκκίνηση των δύο αγώνων, οι Εθνοφύλακες του Τάγματος Καλπακίου, πραγματοποίησαν επετειακή πορεία 5km με πολεμική εξάρτηση και οπλισμό προς τιμήν των ηρώων πεσόντων στην Μάχη του Καλπακίου.

Η εκκίνηση του “2ου Δρόμου της Νίκης” 21km δόθηκε στις 09.35 το πρωί και μετά από έναν γρήγορο και δυνατό αγώνα σε μια διαδρομή που εντυπωσίασε και συγκίνησε τους συμμετέχοντες, πρώτος έκοψε το νήμα του τερματισμού, ο Αθανάσιος Μπαρμπαγιάννης, αθλητής της Fifth ElementRunning Team με χρόνο 1:13:34″. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Ιωάννης Τσιαμπούλας (sportifs.gr) με χρόνο 1:21:09″ και στην 3η θέση ο Αλέξανδρος Τζουμάκας (Fifth ElementRunning Team) με χρόνο 1:22:24″.

Τον καλύτερο εαυτό τους έδωσαν στον ίδιο αγώνα και οι γυναίκες, με την Δήμητρα Τσαλοκώστα να τερματίζει πρώτη σε 1:30:00″. Την 2η θέση κατέκτησε η Λαμπρινή Ντούτση ( ΣΔΙ) με χρόνο 1:43:35 και στην θέση βρέθηκε η Αριστέα Κορδά( Σώματα Ασφαλείας-Ενοπλες Δυνάμεις) με χρόνο 1:44:00″

Στον αγώνα δρόμου των 9km , η ανταπόκριση των αθλητών ήταν μαζική ενώ αξίζει να τονιστεί η μεγάλη συμμετοχή αθλητών ηλικίας κάτω των 18 ετών οι οποίοι έτρεξαν με δύναμη και πείσμα για να εισπράξουν στον τερματισμό το ένθερμο χειροκρότημα του κόσμου. Νικητής του αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Μπενέκος (ΑΓΣΙ) με χρόνο 0:33:04″, 2ος τερμάτισε ο Γιάννης Σταλίκας με χρόνο 0:33:40″, ενώ στην 3η θέση τερμάτισε ο Θεόδωρος Αρλέτος (ΣΔΙ) με χρόνο 0:34:13″.

Πολύ καλή αγωνιστική εμφάνιση είχαν και οι γυναίκες. 1η τερμάτισε η Κορίνα Παππά με χρόνο 0:39:34″, 2η ήταν η Βασιλική Βαλάκου( Fifth Element Running Team) με χρόνο 0:43:46 και 3η η Παρασκευή Κοτζαμουράτογλου (Zero lake Run) με χρόνο 0:46:04″.

Τα θετικά σχόλια αθλητών κι επισκεπτών αποδεικνύουν, πως ” Ο Δρόμος της Νίκης” είναι μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου η οποία κάθε χρόνο ανεβάζει τον πήχη όλο και ψηλότερα.